YIT:n liikevoitto putosi tuntuvasti

Koko viime vuoden liikevoitto pieneni peräti 78 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna.

Rakennusyhtiö YIT:n loka-joulukuun liikevoitto putosi 11 prosenttia 25,3 miljoonaan euroon. Liikevaihto kasvoi kolme prosenttia 525 miljoonaan euroon.

Koko viime vuoden liikevoitto pieneni peräti 78 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. Liikevoittoa kertyi 17,7 miljoonaa euroa. Koko vuoden liikevaihto laski kolme prosenttia vajaaseen 1,7 miljardiin euroon.

Toimitusjohtaja Kari Kauniskankaan mukaan yhtiön kannattavuutta söi muun muassa vuoden 2013 strategiassa asetettu ja nyt päätökseen saatettu pääomanvapautusohjelma.

Kauniskankaan mukaan viime vuosi oli YIT:lle käänteen vuosi ja yhtiön tulevaisuudennäkymät näyttävät lupaavilta. YIT:n tilauskanta Suomessa ja itäisen Keski-Euroopan maissa nousi Kauniskankaan mukaan viime vuoden aikana erinomaiseksi.

– Saimme käyntiin ja voitimme vuoden aikana useita isoja hankkeita, yhtenä merkittävimmistä marraskuussa allekirjoitettu Tampereen raitiotie, josta kirjasimme tilauskantaan noin 110 miljoonaa euroa. Kannattavuuskehityksemme kaikilla toimialoilla on nyt oikeansuuntainen ja vuoden viimeinen neljännes oli jo lupauksia antava, Kauniskangas sanoo yhtiön tulostiedotteessa.

Kauniskangas muistuttaa, että YIT:n toimitilat ja infra -toimialalla liikevaihto kasvoi viime vuonna 30 prosenttia ja sen liikevoitto lähes tuplaantui. YIT sai vuoden aikana varmistettua muun muassa Helsingin Pasilaan nousevan kauppakeskus Triplan rahoituksen ja myynnin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.