Yhdysvallat lykkää joitakin Kiina-tulleja

Yhdysvallat lykkää joulukuulle osaa uusista tuontitulleistaan kiinalaistuotteille, kertoo maan kauppaedustajan toimisto USTR. Lykkäys koskee kiinalaiselle elektroniikalle sekä esimerkiksi joillekin leluille kaavailtuja tulleja. Lykkäysten piirissä on muun muassa kannettavia tietokoneita ja pelikonsoleita.

Yhdysvallat on aiemmin ilmoittanut asettavansa syyskuun alusta uusia 10 prosentin tuontitulleja kiinalaistuotteille, joita tuodaan Yhdysvaltoihin 300 miljardin dollarin arvosta vuodessa.

Yhdysvaltain kauppaedustaja Robert Lighthizer on myös keskustellut tänään Kiinan varapääministerin Liu Hen kanssa, USTR:n edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle. Kaksikon on määrä keskustella uudemman kerran kahden viikon päästä.

Osapuolten oli määrä käydä neuvotteluja ensi kuun puolella, mutta suhteiden kiristyttyä jälleen neuvottelujen toteutumista on epäilty.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on syyttänyt Kiinaa lupausten rikkomisesta. Trumpin mukaan Kiina ei ole ostanut yhdysvaltalaisia maataloustuotteita lupaamallaan tavalla.

–  Kuten tavallista, Kiina sanoi ostavansa isosti suurilta amerikkalaisilta viljelijöiltämme. Toistaiseksi he eivät ole tehneet, mitä sanoivat tekevänsä. Ehkä tällä kertaa menee toisin! Trump kirjoitti Twitterissä tiistaina.

Yhdysvaltain mukaan joitakin terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä tuotteita on kokonaan poistettu tullattavien tuotteiden listalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Lokakuun teollisuustuotanto laski hieman edelliskuukaudesta, mutta jatkoi viime vuotta pirteämpänä

Onnellinen kummajainen – Maailman ainoa hiilinegatiivinen valtio kerää turisteilta 250 dollarin päivämaksun ja kehittää poikkeuksellista talouspolitiikkaa

Antti Rinne ei enää kelvannut Keski-Suomen yrittäjille: Filosofi Maija-Riitta Ollila korvaa väistyvän pääministerin

Jyväskyläläisyhtiön musiikkipalvelu nousi Kiinassa vaikeuksien kautta miljoonasuosioon

Telemarkkinointiyhtiö avaa toimipisteen Jämsään – alalla työskennelleet houkuttelivat yritystä tulemaan Jämsään ja työllistämään heidät

Suomalaisfirmoille olisi tilaa Thaimaan yritysmaailmassa – "Mainettaan parempi maa, joka Aasian markkinoilla toimivan yrityksen kannattaa ehdottomasti tarkistaa"

Antti Määttä vaatii Tampereelta toimia paremman ratayhteyden saamiseksi Jyväskylään – kaksoisraide hyödyttäisi molempia kaupunkeja

Pääseekö duunari pitkälle vapaalle vai juhliiko vain pomokerroksen väki? – Kahdella vapaapäivällä voi tänä jouluna saalistaa 9 päivän miniloman

Kolumni: Työehtojen shoppailu on vasta alussa

Ruotsalainen Ericsson suostuu maksamaan yli miljardi dollaria sopiakseen korruptiosyytökset

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.