Yhdysvalloilla ja Kiinalla riittää puhetta kauppasuhteista kolmanneksikin päiväksi – Oikein hyvin menee, tviittasi Trump

Yhdysvaltain ja Kiinan kahdenväliset kauppaneuvottelut jatkuvat vielä kolmannenkin päivän, kertoivat kansainväliset mediat tiistaina. Tätä voi pitää myönteisenä merkkinä siitä, että edistystä tapahtuu, arvioi esimerkiksi Financial Times. Tapaamisen on määrä jatkua Pekingissä keskiviikkona.

Neuvottelujen sisällöstä tai pidennyksen syystä ei toistaiseksi ole juuri tietoja tihkunut. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump totesi Twitterissä yhdellä lauseella, että neuvottelut sujuvat oikein hyvin, ja höysti sanomaansa huutomerkillä.

Myös Wall Street Journal arvioi tiistaina osapuolten näkemysten lähenevän toisiaan. Talouslehden mukaan kiinalaiset olisivat valmiita laajentamaan yhdysvaltalaisten tuotteiden ostoja, ja hallitustason jatkoneuvotteluja olisi luvassa myöhemmin tässä kuussa.

Sopu auttaisi molempia kauppamahteja

Financial Timesin mukaan molemmilla talousmahdeilla on paineita löytää sopu kitkerään kauppakiistaan. Sekä Yhdysvalloissa että Kiinassa hyvinä pysyneet kasvuluvut notkahtivat joulukuussa, Kiinassa esimerkiksi valmistavassa teollisuudessa ja Yhdysvalloissa sekä valmistavassa teollisuudessa että palvelualoilla.

Maiden edustajat tapaavat neuvotteluissa nyt ensimmäistä kertaa kasvotusten sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Trump ja Kiinan presidentti Xi Jinping sopivat välirauhasta maiden välisessä kauppasodassa.

Neuvottelutauko kauppasodassa alkoi, kun presidentit tapasivat toisensa G20-maiden tapaamisessa joulukuun ensimmäisenä päivänä. Maat sitoutuivat siihen, etteivät aseta toisilleen uusia tullimaksuja 90 päivään.

Tätä ennen maat määräsivät vuorotellen toisilleen maksuja, joihin vastattiin kostotoimilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .