Yhdysvaltojen ennätysmatalat työttömyysluvut piristävät markkinoita – Trumpin ilmoitus painoi öljyn hintaa

Maan työministeriön mukaan työttömyys on laskenut tässä kuussa 4,3 prosenttiin.

Yhdysvalloissa työttömyysluvut ovat matalimmillaan 16 vuoteen. Maan työministeriön mukaan työttömyys on laskenut tässä kuussa 4,3 prosenttiin.

Ministeriön mukaan uusia työpaikkoja syntyi kuitenkin odotettua vähemmän, vain 138 000. Ennusteet povasivat toukokuulle 180 000:ta uutta työpaikkaa. Eilen tutkimuslaitos ADP arvioi, että yksityisellä sektorilla työpaikkoja olisi syntynyt jopa yli 250 000.

Yhdysvaltojen rohkaisevat työttömyysluvut ovat puhaltaneet hyvää tuulta maailman osakemarkkinoille. Esimerkiksi New Yorkin Dow Jones -indeksi ja Lontoon pääindeksi FTSE 100 ovat olleet tänään pienessä nousussa.

Presidentti Donald Trumpin ilmoitus vetää Yhdysvallat Pariisin ilmastosopimuksesta sen sijaan painoi öljyn hintaa alaspäin, ja Brent-laadun raakaöljyn hinta painui alle 50 dollariin tynnyriltä.

Trumpin päätös on herättänyt huolta siitä, että Yhdysvallat kasvattaisi öljyntuotantoaan entisestään. Öljyntuottajamaat sopivat juuri viime viikolla jatkavansa tuotantorajoituksia, joilla pyritään hillitsemään öljyn ylitarjontaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.