Yle: Suomeen tuhat uutta tuulimyllyä

Hallitus on Ylen uutisten mukaan päässyt sopuun lähivuosina rakennettavan tuulivoiman määrästä. Uutta tuulivoimaa pyritään rakentamaan vuoteen 2020 mennessä noin 2 000 megawattia. Määrä vastaa käytännössä noin tuhatta tuulimyllyä.

Tuulivoimalat on tarkoitus sijoittaa laajoille alueille tuulipuistoiksi rannikolle ja merelle. Tuulivoiman lisäys edellyttää vielä tukitoimia.

Ratkaisu sisältyy valmisteilla olevaan hallituksen ilmasto- ja energiastrategiaan. Strategian on määrä valmistua loka-marraskuussa, ja se määrittelee Suomen ilmasto- ja energiapolitiikan keskeiset tavoitteet ja keinot vuosikymmeniksi eteenpäin.

Suomen luonnonsuojeluliitto pitää hallituksen tavoitetta vaatimattomana. Järjestön mukaan tuulivoiman sitovaksi tavoitteeksi kansallisessa ilmasto- ja energiastrategiassa tulee asettaa vähintään 3 000–4 000 megawattia vuoteen 2020 mennessä.

Liiton ilmastovastaavan Leo Straniuksen mielestä nyt julki tullut vaatimaton tavoite viittaa siihen, että hallitus pyrkii kaikin keinoin sulkemaan parempia vaihtoehtoja pois ydinvoiman lisärakentamisen tieltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.