Yle karsii 160 työtehtävää, yli 70 saa lähteä

Yleisradiosta karsitaan työtehtäviä 160:tä henkilötyövuotta vastaava määrä. Ylen tiedotteen mukaan yhtiö irtisanoo noin 74 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä.

Alun perin yt-neuvottelujen arvioitiin johtavan enintään 185 henkilön työsuhteen päättymiseen.

Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen sanoo STT:lle, että yt-neuvottelujen perusteella tehdyt henkilöstövähennykset täyttävät vain osan yhtiön ensi vuoden menojen leikkaustarpeesta.

Muista kuin henkilövaikutteisista menoista jää nyt leikattavaksi vielä ehkä kaksi-kolme miljoonaa euroa.

Kivinen sanoo, että on spekulointia, kuinka paljon Yle-veron korotus olisi kattanut ensi vuoden noin 10 miljoonan euron aukosta.

- Veronkorotuksen pois jäämisen lisäksi meihin vaikuttaa vähintään yhtä paljon tekniikan muuttuminen, Kivinen sanoo.

Yleisölle leikkaukset näkyvät muun muassa muutamien ohjelmien, kuten tv:n Tartu Mikkiin -ohjelman ja joidenkin luonto-ohjelmien lopettamisena.

- Kanavamäärään ei ole tarkoitus kajota tässä yhteydessä, mutta julkaisemisen rytmiin ja nimenomaan verkkojulkaisemisen kehittämiseen paljonkin, Kivinen kertoo.

Kivisen mukaan Yle Areenassa eli netin kautta on tarjolla jatkossa enemmän sisältöä kuin tv-kanaville mahtuu. Hän arvioi, että viiden vuoden päästä netti palvelee päivätasolla yhtä suurta yleisöä kuin perinteiset tv-kanavat. Nyt netti tavoittaa päivittäin miljoona suomalaista ja tv-kanavat kolme miljoonaa.

- Voi olla, että sieltä katsotaan lyhyempiä pätkiä ja vähemmän minuutteja, mutta joka tapauksessa tavoittavuus on sama, Kivinen toteaa.

Irtisanomistarve väheni eläköitymisten ja yhtiön sisäisten uudelleensijoittumisten vuoksi. Yhtiö myös vähentää määräaikaisten työsuhteiden käyttöä.

Ylen ohjelmatyöntekijöiden pääluottamusmies Pike Epstein on pettynyt yt-neuvotteluiden tulokseen. Hänen mukaansa säästöt olisi voitu hoitaa muutenkin.

- Työntekijäpuoli tarjosi vaihtoehtoisia säästökohteita, joiden turvin henkilöstövähennykset olisi voitu hoitaa luonnollisen poistuman kautta vuoden 2017 loppuun mennessä, Epstein sanoo ohjelmatyöntekijöiden tiedotteessa.

Syyskuussa alkaneiden yt-neuvottelujen piirissä oli yli tuhat työntekijää eli noin kolmannes kaikista yleläisistä.

Yle ilmoitti syksyllä yt-neuvotteluista muun muassa sen takia, että Yle-vero ei ensi vuonna nouse. Se synnytti 10 miljoonan euron vajeen yhtiön budjettiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.