Yrittäjän uupumus vie kaikilta työt

Koska moni pienyrityksen omistaja toimii yrityksensä jokamiesjantusena, hänellä ei ole riittävästi aikaa perehtyä yrityksen ja pitkäjänteiseen osaamisen kehittämiseen. Myös oma jaksaminen jää muiden asioiden jalkoihin. Asiaan perehdytään Yritysten Taitava Keski-Suomi -hankkeen avulla.

Osaamispäällikkö Riikka Vesterinen toteaa, että pienyritysten osaamisen kehittäminen ja yrittäjien oma jaksaminen vaikuttavat koko yhteiskuntaan.

- Esimerkiksi Keski-Suomessa 94 prosenttia yrityksistä on pieniä, alle 10 hengen yrityksiä ja alle 250 henkilöä työllistäviä on yli 99 prosenttia. Jo nyt koko Suomen uusista työpaikoista 80 prosenttia on syntynyt pk-yrityksiin. Myös tulevaisuudessa juuri pienet yritykset työllistävät yhä useampia. Kun suuryritykset nyt irtisanovat väkeä ja ulkoistavat toimintojaan, työpaikat siirtyvät seuraavassa nousukaudessa pieniin yrityksiin.

- Nyt on hyvä aika ottaa yhteyttä ja pohtia, miten voimme yhdessä kehittää yritystä, Vesterinen rohkaisee.

Yrittäjä Jaakko Laitinen toivoo päättäjiltä tekoja, esimerkiksi yrittäjien vuorotteluvapaata.

- Juhlapuheissa yrittäjiä kyllä muistetaan, mutta käytännön toimia ei ole vielä näkynyt. Jos yrittäjä ei jaksa, yritys menettää asiakkaansa ja työntekijöiltä loppuvat silloin työt..

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.