Yrittäjät: Hallituksen yrittäjävähennys hyödyttää pienimpiä

"Yrittäjävähennys asettaa erilaiset yhtiömuodot verotuksessa enemmän samalle viivalle."

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mielestä hallituksen esittämä yrittäjävähennys on kädenojennus pienyrittäjille.

– Yrittäjävähennys asettaa erilaiset yhtiömuodot verotuksessa enemmän samalle viivalle. Se on ennen kaikkea tasavertaisuuskysymys ja hyödyttää pienimpiä yrityksiä.

Hallitus esittää, että ensi vuoden alusta otetaan käyttöön yrittäjävähennys, joka on viisi prosenttia toiminimien, avointen yhtiöiden ja kommandiittiyhtiöiden tulosta.

– Ehdotus on osoitus siitä, että hallitus panostaa pienyrittäjyyteen, Pentikäinen sanoo Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

Suomen Yrittäjien mukaan julkisuudessa on ollut ristiriitaisia tietoja yrittäjävähennyksen vaikutuksista. Yrittäjät kertoo tiedotteessaan, että Suomessa on Verohallinnon mukaan noin 176 000 elinkeinonharjoittajaa, joista 77 prosentilla vuotuinen verotettava tuotto on alle 30 000 euroa. 30 000 euron tuloilla vähennys vastaisi noin 600 euron veronkevennystä.

– Vaikka kevennys ei ole suuri, se on tärkeä signaali yrittäjyyden kannustamiseen myös muissa kuin osakeyhtiöissä, Pentikäinen sanoo.

Suomen Yrittäjien mukaan yrittäjävähennyksen piirissä olisi yli 100 000 euron tuloilla toimivia yrityksiä noin 5 000. Prosenttiperusteinen vähennys tarkoittaisi, että mitä isommat tulot, sitä isompi vähennys. Yli 100 000 euron tuloilla vähennys merkitsisi noin 2 000–6 000 euron kevennystä.

Lähde: Suomen Yrittäjät

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Muistio: Yrittäjävähennys suosii ylimpiä tuloluokkia