Yrittäjien Pentikäinen: "Suomeen tarvitaan lisää kasvuyrityksiä"

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen mukaan Suomeen tarvitaan lisää kasvavia yrityksiä. Se vaatii yrittäjiltä vahvaa halua kasvaa ja kehittää toimintaa.

– Liian harva – alle puolet – yrittäjistä on kasvuhaluisia. Olisi hyvä, jos yhä useampi lähtisi hakemaan kasvua, koska kasvun tavoittelu myös tuo menestystä, Pentikäinen muistuttaa.

Hän alusti torstaina Keski-Suomen Yrittäjien syyskokouksessa Karstulassa. Pentikäinen korosti, että pelkkä kasvuhaluisuus ei kuitenkaan itsessään riitä. Julkisen vallan on tarjottava yrityksille puitteet, joissa kasvulle on otolliset toteutumismahdollisuudet.

– Kasvuhalun lisäksi tarvitaan muutakin. Esimerkiksi digitalisaatioon panostaminen tuo tutkitusti kasvua ja tuloksia.

Yrittäjien toimitusjohtajan mielestä julkisen vallan on myös tuettava yritysten kasvua vahvistamalla julkisia kansainvälistymispalveluita ja tuomalla niitä määrätietoisesti pk-yritysten käyttöön. Yrittäjät toivoo julkisen vallan myös edistävän omistajavaihdoksia ja tekevän työmarkkinauudistuksia, jotka rohkaisevat työllistämään ja kasvamaan.

– Yritysten kasvulle puheet yrittäjien osinkoverotuksen kiristämisestä ovat suurta myrkkyä. Esitykset on kirjattu muun muassa SDP:n ja vihreiden varjobudjettiin. Jos yrittäjän riskistä ei palkita, kasvuhalut hiipuvat. Siksi on viisasta politiikkaa kannustaa yrittäjiä ottamaan riskiä eikä tuhota kasvuhaluja, Pentikäinen opasti.

Keski-Suomen yrityskentän tilanteen Mikael Pentikäinen näkee positiivisena.

– Keski-Suomessa on nyt vahva veto päällä ja maakunnan yrittäjillä luja usko tulevaan. Nyt on tärkeä kannustaa heitä kehittämään yrityksiä, koska se tuo investointeja ja työtä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .