Yrityksen kannattavuus stressaa liki puolta naisyrittäjistä

Naisyrittäjille tehdyn kyselyn mukaan liki puolet stressaa viikottain yrityksensä kannattavuutta. Neljännes vastaajista kärsii päivittäin vähintään kahden tunnin univajeesta. Lisäksi joka viides tuntee lähes päivittäin unettomuusoireita.

Työterveyslaitoksen kyselyyn vastasi 69 naisyrittäjää Pohjois-Pohjanmaalta. Vastaajista neljä kymmenestä tekee pitkiä päiviä eli yli 50 tuntia viikossa.

Lisäksi Ilmarinen ja Suomen Naisyrittäjät toteuttivat oman tutkimuksen naisyrittäjien arjesta ja jaksamisesta. Siihen vastasi 268 naisyrittäjää lähinnä Länsi- ja Etelä-Suomesta. Tulokset ovat samansuuntaisia: 27 prosenttia arvioi huonoksi jaksamisensa ja noin viidennes myös terveytensä. Pääosin naisyrittäjät kuitenkin jaksoivat hyvin ja valtaosa (73 prosenttia) arvioi selviävänsä työn vaatimuksista hyvin.

Budjetti puuttuu monelta

Työterveyslaitoksen kyselyssä merkillepantavaa on myös se, että vain vajaalla puolella vastaajista on yritykselleen liiketoimintasuunnitelma tai budjetti.

Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Anne Salmi huomauttaa tiedotteessa, että tieto yrityksen tilanteesta voisi selkiyttää asioita ja auttaa nukkumaankin paremmin.

Toisaalta suuri osa vastaajista on inspiroitunut työstään myös Työterveyslaitoksen kyselyn mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Keski-Suomen maaseutu saa rahoitusta poikkeusaikanakin – Epävarmuus näkyy erityisesti investoinneissa

Upeat kesäsäät toivat Jyväskylän terassiravintoloille "unelmastartin", mutta sisätiloissa on vaikeampaa – "Tänä vuonna ei missään nimessä päästä normaaliin tilanteeseen"

Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Suomen merkittävin laserleikkauksen keskittymä syntyi kaikessa hiljaisuudessa Keuruun Haapamäelle – Naapuriyritysten valtavat koneet taivuttavat kirkasmetallista mitä tahansa tarvitaan

Jyväskylä neuvottelee lentojen jatkumisesta valtion ja Finnairin kanssa: "Jos kaupallinen kannattavuus palautuu, myös lennot palautuvat"

Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan

Norjalainen yritys ostaa Pilke päiväkodit -yrityksen – ei henkilöstövaikutuksia

Yhdysvalloissa työllisyys parani kesäkuussa ennakoitua nopeammin

Privanet Capital Marketsille seuraamusmaksu – syynä virheelliset tiedot Lapis-yhtiöistä

Epävarmuus OIkiluoto 3:n valmistumisajasta jatkuu, tietoa aikataulusta luvassa elokuussa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.