Yritykset aikovat palkata edelleen lisää henkilökuntaa – eteläisen ja pohjoisen Keski-Suomen välillä isot erot talousodotuksissa

Pienten ja keskisuuret eli pk-yritykset aikovat palkata edelleen hieman lisää henkilökuntaa Keski-Suomessa. Muutoinkaan yritysten odotukset talouden kehittymisestä eivät ole heikentyneet maakunnassa. Investointien määrä on kuitenkin huolestuttavasti laskemassa – Keski-Suomessa odotukset ovat koko maan toiseksi huonoimmat Satakunnan jälkeen.

Maakunnan sisällä erot ovat suuria. Yrittäjät ovat optimistisimpia Joutsan, Jämsän ja Keuruun seuduilla, pohjoisessa Keski-Suomessa odotukset ovat selvästi vaisumpia. Jyväskylän seudullakin odotukset ovat huonommat kuin maakunnan eteläosissa. Tämä näkyy myös henkilöstön palkkaamisessa.

Pk-yritysten suhdanneodotukset ovat heikentyneet koko maassa edelleen viime keväästä. Yleisiä suhdanneodotuksia kuvaava saldoluku on +10, kun se viime keväänä oli +14. Keski-Suomen alueella suhdannenäkymiä kuvaava saldoluku on +7, kevään saldoluku oli +5. Saldoluku kertoo yrittäjien antamien myönteisten ja kielteisten vastausten erotuksen.

Tiedot käyvät ilmi Suomen Yrittäjien, Finnveran ja työ- ja elinkeinoministeriön teettämästä Pk-yritysbarometrista, joka julkaistiin keskiviikkona. Se perustuu 6 100 pk-yrityksen vastauksiin. Barometri kuvaa pk-yritysten odotuksia vuoden eteenpäin.

Kasvavat, innovatiiviset yritykset ovat tärkeitä kansantalouden kasvulle ja työllisyydelle. Kasvuhakuisten yritysten osuus koko maassa on 43 ja Keski-Suomessa 39 prosenttia.

Pk-yritysten kehittämistarpeissa korostuvat edelleen myynti ja markkinointi. Yli puolet vastaajista tunnistaa kehittämistarvetta niissä, ja Jyväskylän seudulla osuus on peräti 60 prosenttia.

Jyväskyläläinen kasvumarkkinointiyhtiö Aava & Bang Oy on kasvanut voimakkaasti viime vuosina.

– Kahden viime tilikauden aikana olemme kasvaneet 1,2 miljoonan liikevaihdosta 2,3 miljoonaan. Olemme nyt neljän vuoden kasvusuunnitelmamme puolimatkassa ja kahden seuraavan vuoden tavoitteenamme on edelleen liikevaihdon kannattava tuplaaminen, Aava & Bangin toimitusjohtaja Pete Okkonen kertoo.

Vuodesta 2017 lähtien yrityksen työntekijämäärä on kaksinkertaistunut ja on nyt jo lähes 40. Okkonen arvioi, että yritys ei palkkaa lisää henkilökuntaa yhtä tiuhaan tahtiin jatkossa, vaikka liikevaihtotavoite saavutettaisiin.

Okkonen kokee, että suhdanteet eivät tarjoa lähitulevaisuudessa työntöapua kasvuun.

– Kun kasvusuunnitelma on kunnossa, sitä toteuttavassa tiimissä on oikeanlaista osaamista ja johtaminen luo onnistumisen mahdollisuudet, voidaan kasvua tehdä tiukemmassakin suhdannetilanteessa.

Kasvun tekijöille Okkonen antaa vinkiksi yhden neuvon.

– Tärkeintä on keskittyä ihmisiin, niin asiakkaisiin, kuin henkilöstöön. Asiakkaat eivät osta yrityksiltä, vaan ihmisiltä. Työntekijätkin haluavat tuntea tekevänsä merkityksellistä työtä ihmiseltä ihmiselle. Jos saa sekä henkilöstön että asiakkaat sitoutumaan, menestyy myös kovassa kilpailussa, hän sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .