Ääniongelmat vaivaavat: Osa suosikkilaulajan keikoista peruuntuu

Laulaja Anna Puun joululahjatoive pukille kuuluu yksinkertaisesti näin: Malttia, malttia, malttia. Ääniongelmien kanssa kamppailevan suosikkiartistin keikat ovat nimittäin vaarassa peruuntua. Anna Puu & UMO Jazz Orhestra keikkailevat sovitusti Taulumäen kirkossa Jyväskylässä perjantaina 11.12., mutta artistin keikka Lutakossa (16.12.) siirtyy.

– Keikat, joita on mahdollista aikatauluttaa uudestaan, siirtyvät ensi vuoteen. Koska joulukonsertit eivät ole ajankohtaisia enää helmikuussa, niin UMOn Kohti joulua -konserttikiertueeseen ei ole tulossa muutoksia, Puu tiivistää.

Joulukiertue on ensimmäinen Puun uralla. Kiertueelle on valittu joululauluja, jotka ovat tuttuja Puun lapsuudesta. Perinteisten joululaulujen suurkuluttaja hän ei koe olevansa.

– Esimerkiksi Sylvian joululaulua soitin pianolla koko ala-asteiän. Se oli bravuurini jouluaattona, mutta en ole koskaan ennen laulanut sitä.

Joulupöydässä soijanakkeja?

Puu viettää ensimmäistä jouluaan nyt kasvissyöjänä. Itä-Suomesta Outokummusta kotoisin olevalle artistille jouluruoat, mutta myös lumi on oleellinen osa joulua.

– Saa nähdä syönkö jouluna soijanakkeja vai jotain muuta. Luulen, että pystyn pienen kalakompromissin tekemään, sillä en halua olla joulupöydän marttyyri. Jouluun kuuluvat mummun tekemä lasimestarin silli ja mätivoileivät.

Joulun Puu ottaa vastaan läheistensä ja viisivuotiaan tyttärensä kanssa. Tyttärensä lahjoissa äiti aikoo panostaa laatuun eikä määrään.

– Hän on perheemme ainoa lapsenlapsi, joten lahjatulva on taattu. Ostan tytölle korkeintaan kaksi lahjaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .