100 hallia ja 20 päivää – intohimoinen jääkiekkoharrastaja kiertää pelaamassa ympäri maan: "Keski-Suomessa on loistava meininki"

Ylöjärveläinen Harri Lammi, 40, keksi pari vuotta sitten hullun idean.

Jääkiekkoa lähes koko ikänsä harrastanut Lammi päätti jalostaa harrastuksestaan hurjan urheiluhaasteen, jossa tarkoituksena on kiertää pelaamassa sadassa jäähallissa ympäri Suomen. Aikaa tempaukselle Lammi päätti antaa vain 20 päivää. Tämä tarkoittaisi viittä treeniä paikallisten harrastejoukkueiden kanssa jokaisena haasteen päivänä sekä yli viittä tuhatta ajokilometriä.

Tammikuun alussa Lammi pääsi viimein tuumasta toimeen. Alun perin haaste piti toteuttaa jo vuosi sitten, mutta välilevyn pullistuma ja siitä seurannut leikkaus pakottivat siirtämään tempausta.

Haastatteluhetkellä Lammi on kiertänyt halleja kolme päivää, ja keskiviikkoiltana vuorossa oli Tikkakosken jäähalli Jyväskylässä.

– Tämä on haasteen neljästoista jäähalli, ja kaikki on mennyt tähän saakka mainiosti, Lammi hehkuttaa.

Itsensä haastamisen lisäksi Lammin tempauksella on myös hyväntekeväisyysnäkökulma.

– Tavoitteena on kerätä rahaa vähävaraisten jääkiekkojunioreiden harrastetoiminnan tukemiseen, Lammi kertoo.

Lammi pelaa jokaisena haastepäivänä eri pelipaidalla. Haasteen lopuksi pelipaidat huutokaupataan ja rahat ohjataan hyväntekeväisyyteen.

– On ollut huikeaa nähdä, kuinka ihmiset ovat lähteneet auttamaan, kun olen kertonut hyväntekeväisyystavoitteesta, Lammi iloitsee.

Lammi kertoo hämmästyneensä erityisesti siitä, kuinka iloisesti ventovieraat harrastajat ovat ottaneet hänet mukaan harjoituksiinsa. Osan harjoituksiin osallistumisista hän on sopinut etukäteen ja tähän saakka kaikki ovat toivottaneet Lammin tervetulleeksi pelaamaan.

– Haasteen aikana tulee tavattua noin 1500 ihmistä. Siinä saa jo aika hyvän läpileikkauksen Suomen jääkiekkoharrastajista.

Keskisuomalaisten avuliaisuus saa Lammilta erityiskiitoksia. Keski-Suomen jäähalleista Lammi pääsi testaamaan Killerin jäähallin, Tikkakosken jäähallin, Hipposhallin kilpa- ja harjoitusjäähallin sekä Peurungan jäähallin.

– Keski-Suomessa on loistava meininki ja paikalliset jääkiekkoharrastajat ovat ottaneet minut mahtavasti vastaan. JYPin sukkiakin sain hyväntekeväisyyshuutokauppaan myytäväksi, Lammi kiittelee.

Monet Jyväskylän hallit olivat Lammille ennestään tuttuja oman pojan pelireissujen ansiosta, mutta erityisesti Hippoksen kilpahallin pääareenalla pelaaminen oli Lammin mielestä hieno kokemus.

 

Viiden jääkiekkoharjoituksen päivätahti yhdistettynä pitkiin ajomatkoihin kuulostaa hengästyttävältä. Lammin mukaan koitos vaatikin runsaasti ennakkovalmistautumista. Huolellisen reittisuunnittelun lisäksi fyysinen kunto on pitänyt trimmata teräksiseksi.

– Olen valmistautunut haasteeseen alkukesästä saakka. Treeniohjelmaan on kuulunut muun muassa rappustreeniä, maastojuoksua, lihaskuntoharjoittelua ja luistelutekniikkaa, Lammi luettelee.

Lisäksi Lammi korostaa lihashuollon merkitystä.

– Erilaiset lihasrullailut ja venyttelyt ovat tulleet erittäin tutuiksi.

Haasteen onnistumisen kannalta avainasemassa on myös läheisten apu. Yhdeltä mieheltä näin mittava projekti ei Lammin mukaan onnistuisi.

– Kyllä tämä on tällainen koko perheen projekti. Perheeltäni olen saanut alusta asti tsemppiä ja äitini toimii tällä hetkellä matkailuauton kuskina, Lammi kertoo.

Lisäksi Lammin serkut ovat auttaneet hankkeen markkinointipuolessa ja tempaukselle on saatu myös muutamia sponsoreita.

Erilaisissa paikoissa uusien ihmisen kanssa pelaaminen on Lammin mielestä niin hauskaa, että hän voisi kuvitella jatkavansa Suomen jäähallien kiertämistä myös tulevaisuudessa. Haasteen tahtia huomattavasti kevyemmällä rytmillä tosin.

Entä joko ajatuksissa kytee uusi urheiluhaaste?

– Katsotaan nyt ensin tämä loppuun saakka, tässähän ollaan vielä alkumetreillä. Kotona kyllä lupasin, että ainakaan tämän vuoden puolella ei tule uutta isoa projektia, Lammi naurahtaa.

Lammin haasteen etenemistä voit seurata esimerkiksi tempauksen Facebook-sivuilta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .