15-vuotias aloittaa uuden elämän

Vaikka draamasarja Outo, uusi elämä (Life Unexpected) loppuikin USA:ssa vuosi sitten kahden 13 jakson kauden jälkeen, siinä on oma viehätyksensä. Sarjasta on helppo pitää.

15-vuotias Lux (Britt Robertson) tietää olevansa adoptiolapsi, mutta se ei riitä. Lux hakee oikeusteitse itselleen aikuisen oikeuksia. Samalla hänen biologinen isäntä Nate (Kristoffer Polaha) saa kuulla tyttärestään ensimmäistä kertaa. Lux puolestaan yllättyy saadessaan kuulla, kuka on hänen äitinsä.

Ydinperhedraamojen muotti on siis tällä kertaa murrettu. Se on hieno juttu jo pelkästään vaihtelunkin vuoksi.

Outo, uusi elämä
Nelonen klo 15.20

Liikemiehet bisneskisassa

Illan toinen uusi AVA-sarja, Viimeinen miljonääri (The Last Millionaire), tulee Britanniasta. BBC:n reality-sarjassa bisnestaidoista mittaa toisistaan ottaa tusina menestyvää nuorta yrittäjää.

Rikkaat menestyjät joutuvat luopumaan luksuselämästään. Heidät pistetään asumaan läävään. Kisassa ei saa käyttää omia rahoja tai tuttuja kontakteja. Sarja alkaa Istanbulista, mistä edetään Berliiniin, Kairoon, Napoliin, Bangkokiin ja Hong Kongiin, eli myös liiketoimintamiljöö on uusi.

Viimeinen miljonääri
AVA klo 21.00

Trendinenät haistavat rahan

Trendeillä tehdään kuluttajat tyytymättömiksi siihen, mitä heillä on juuri nyt. Se taas parantaa bisnestä. AVAn uudessa ranskalaissarjassa Watcha yritetään ennustaa trendit jo etukäteen. Ohjelmassa tavataan ihmisiä, jotka haistelevat tulevia trendejä työkseen.

Kyse ei ole vain vaatteista ja muodista, vaan kaikenlaisista kulutustuotteista, aloitusjaksossa luksusjahdeista ja äänentoistolaitteista.

Julkkiskisassa kysytään, kumpi on coolimpi: Britney Spears vai Amy Winehouse? Ihanko tosissaan joku tuota kysyy? Seuraavaksi varmaankin pohditaan, onko Timo T.A. Mikkonen coolimpi kuin George Clooney.

Watcha
AVA klo 14.50

Surua ja iloa pikkukaupungissa

Draamasarja Unelmien kentät (Friday Night Lights) jatkuu neljännen kauden jaksoin. Sub esittää sarjaa matalalla profiililla iltapäivällä, joten katsojaluvut tuskin ovat suuria. Sarja kuuluu tyylilajinsa parhaimmistoon. Osuvampaa kuvausta periamerikkalaisesta elämäntavasta saa etsiä.

Tapahtumapaikka on teksasilainen pikkukaupunki. Juonikuvioita ja ihmisiä yhdistää paikallisen high schoolin jenkkifutisjoukkue. Urheilussa menestyminen on paikallisille iso juttu. Valmentaja Taylor (Kyle Chandler) joutuu aloittamaan työt uudessa tiimissä lähes tyhjästä.

Unelmien kentät
Sub klo 15.10

Yö täytti 30 vuotta

Yö-yhtye on osalle suomalaisista suunnilleen parasta musiikkia koskaan. Toinen osa ei tiedä mitään juntimpaa ja nolompaa kuin Yöstä pitäminen. Niin tai näin, Yö on ollut koossa 30 vuotta, mitä bändi juhlisti Kiitos ja kunnia -juhlakiertueella.

Kiertue huipentui Helsinki-areenalle kuukausi sitten. Tänään konsertista nähdään 48-minuuttinen "suurimmat hitit" -versio. Ensi keskiviikkona TV2 näyttää pidemmän, 73-minuuttisen konserttitaltioinnin.

Yö - Kiitos ja kunnia
TV2 klo 20.10

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.