17.11.2011 elokuvat

Shortbus

Eikö elokuvissa ole tarpeeksi seksiä ja puhetta siitä? Jos vastasitte ei, katsokaa Shortbus (2006). Siinä käydään läpi seksuaalisuuden koko kirjo, enkä suinkaan tarkoita pelkästään perinteistä heteroseksiä. Sofia (Sook-Yin Lee) on parisuhdeterapeutti, jolla on sama ongelma kuin monille asiakkaillaan. Hän ei saa orgasmia. Seksiteema jatkuu tarinan muidenkin ihmisten suhteen. Meno on seksuaalisesti harvinaisen reipasta, mihin ei olla amerikkalaisissa elokuvissa totuttu. Shortbus on angstinen tragikomedia, eikä se pyri kiihottamaan kuten porno.

MTV3 klo 23.05-01.05

Celebrity

Mustavalkoinen Celebrity (1998) ei ole Woody Allenin parhaita elokuvia. Lehtimies Lee Simon on ilmiselvä Allenin alter ego, vaikka häntä esittääkin Kenneth Branagh. Kirjoitushommat eivät suju, ja vaimo on ottanut eron. Lee koettaa menestyä elokuvabisneksessä, koska jotakin on miehen yritettävä. Celebrity lähentelee hetkittäin nerokkuutta, mutta kokonaisuutena se jää tylsäksi.

AVA klo 21.00-23.00

Slackers - pinnarit

Jos saisin euron jokaisesta käsittelemästäni huonosta amerikkalaisesta teinikomediasta, saisin paljon vähemmän juttupalkkioita kuin nykyään. Dave, Sam ja Jeff ovat saavuttaneet menestyksensä college-opinnoista huijaamalla. Ethan tietää kolmikon temput ja uhkaa paljastaa heidät rehtorille. Vasikointi voidaan unohtaa, mikäli nuoret miehet auttavat Ethanin saamaan unelmatyttö Angelan. Jason Schwartzman näyttelee kaikki muut nurin, mutta ikävä kyllä hän ei ole pääroolissa. Slackersin (2002) huumori on helppoa ja tyylilajille tyypillistä, ja elokuvasta puuttuu särmä.

TV5 klo 21.00-22.45

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.