ARMA III – Bohemia Interactive

Tshekkiläisen Bohemian sotapelit ovat vuosituhannen alusta alkaen edustaneet omaleimaista asennetta. Ne ovat erottuneet avoimella pelimaailmalla, joka on tarjonnut lajityypissään ennennäkemätöntä vapautta.

ARMA III on tshekkiläisten taistelupelisarjan kolmas osa. Yhtiö on kaupitellut tuotosta verkossa omintakeisella mallilla: pelaajille myytiin rahalla pelioikeutta keskeneräiseen tuotteeseen. Testijakson jälkeen pelistä on viimein lanseerattu lopullinen versio. Kilpailijoihin verrattuna sekin on raakile.

Bohemian tuotannon kiviriippana ovat aina olleet tekniset vajavaisuudet, joita pelaajien on täytynyt oppia sietämään. ARMA III vetää nykymuodossaan pohjat: teknisten ongelmien lisäksi vaivana on sisällön puute, sillä tehtäviä on mukana vain muutamia.

Kehittäjät ovat luvanneet lanseerata varsinaisen yksinpelikampanjan ilmaisena lisäosana kaikille pelin hankkineille. Hurja potentiaali kiteytyy toistaiseksi vain paperilla: pelin hankintaa on tästä syystä toistaiseksi hyvin vaikea perustella. Mikäli kokonaisuutta rapauttavat ongelmat korjautuvat, ARMA III on eittämättä sotapelien merkkiteos.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.