Ace Combat: Assault Horizon

Namco bandai games

Xbox 360, PS3
Toiminnallinen Ace Combat: Assault Horizon on vauhdikas ja viihdyttävä lentoräiskintäpeli, joka radikaalisti muuttaa 1990-luvulla alkanutta moniosaista pelisarjaa.

Assault Horizon siirtyy entistäkin kauemmaksi realismista kohti ylitselyövän energistä toimintaa, joka tuo parhaiten mieleen Hollywood-elokuvat. Suoraviivainen uudistus on onnistunut ja erittäin piristävä.

Näyttävästi tyylitelty ulkoasu vahvistaa osaltaan eläytymistä nopeaan ja mahdottomaan ilmasotaan. Simulaatiota peliltä on siis turha odottaa, sillä nyt fysiikan lait joutuvat koetukselle.

Pelaaja ohjaa ässäpilottia, joka suorittaa huimia tehtäviä tehokkaissa hävittäjälentokoneissa. Vaihtelua pelaamiseen tuovat helikopterikentät, tykkitornitaistelut ja pommitustehtävät.

Yksinpeli on pelirytmiltään tiivis, pelattavuudeltaan helppo sisäistää ja tehtäviltään monipuolinen, mutta alueita olisi saanut olla enemmänkin. Onneksi netin kolmen pelaajan yhteistyötila ja 16 osanottajan verkkosota antavat pelille kaivattua lisäarvoa.

Tyyliltään puoleensavetävä ja pelillisesti ansiokas Assault Horizon on tehty räjähtävän actionin ystäville.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläinen pariskunta rakensi uskomattoman talon ilman lainaa ja vakituista työtä – katso kuvasarja

80-vuotias Juhani Heikkinen on raviradan teräsmies, jota tottelevat niin hevoset kuin koirat – mutta kissa on vain kissa

Puistojuhlien esiintyjiin täydennystä: Yhteisalbumin julkaisijat ja tuore kahden Emman voittaja

70 vuotta täyttävä järjestökonkari Mirja Huovinen vaalii urheilun tasa-arvoa ja lasten innostamista liikunnan pariin – "Ilolla katson tätä päivää"

Oman kylän kulttuurimies Tapio Piilo saa arkiston Multian kirjaston kotiseutukokoelmiin

Jyväskyläläinen metalliyhtye Lost Society vaihtaa rumpalia uuden albumin julkaisun kynnyksellä

Jyväskylä Sinfonia kävi kouluissa todistamassa, ettei klassinen musiikki ole tylsää – näin komeasti soi Finlandia sählypallolla

Jyväskyläläinen lääkäri Anni Saukkola lähti vastaiskuun huuhaata vastaan – pyrkii dialogiin, vaikka mustasalva- ja hopeavesi-jutuista meneekin "kuppi nurin"

Kolumni: Pessimisti pettyy aina ja nauttii siitä – mahtaa olla melkoinen taakka jatkuvasti pohtia, miten jokin menee kohta pieleen

Katso seitsemän poimintaa Tukholman huonekalumessujen osastoilta: keväisiä värejä ja uusia muotoja, myös vastuullisuus näkyi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.