Affordable Space Adventures

Tanskalais-ruotsalainen yhteistyö Affordable Space Adventures herättää huomiota pääsuunnittelijallaan, yhden miehen projekteista tunnetulla Nicklas Nygrenilla. Tuottelias umeålainen on vakuuttanut etenkin Nintendo 3DS:n upealla tasoloikka- ja pulmapelillä NightSky (2012). Aivan tuon pelin ansiokkuuteen ei nyt ylletä, mutta tässä on silti oiva osoitus Nygrenin taidosta yhdistää kekseliästä pelattavuutta minimalistiseen tunnelmaan.

Kaksiulotteisessa pelissä ohjataan avaruusalusta, joka tutkii synkkää planeettaa. Anti muistuttaa päällisin puolin perinteisiä 2D-ammuskelupelejä, mutta tulitaisteluihin ei nyt jouduta. Paino on ongelmanratkonnassa, kun tarkoitus on läpäistä kenttiä vihollisia jallittamalla.

Kaunis pelimaailma aukeaa tv:stä, Wii U:n tablettiohjain puolestaan toimii aluksen mittaristona ja ohjaamona. Kosketusnäytöltä säädellään muun muassa vauhtia, massaa ja ohjaintarkkuutta sekä vaihdellaan moottorin kulutusta bensiinin ja sähkön välillä. Ja kallistamalla ohjainta muutetaan lentokulmaa.

Tarjolla on erikoinen pelikokemus, jonka luontevasti vaikeutuvat pulmat takaavat kiinnostavuuden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.