Agatha Christie’s The ABC Murders

Agatha Christien Hercule Poirot -tarina ABC Murders ilmestyi 1936. Siitä tehty peli on paljon velkaa 1990-luvulla suosituille ”osoita ja klikkaa” -seikkailuille.

ABC-murhaaja ottaa yhteyttä Poirotiin ja haastaa maailman taitavimman yksityisetsivän älyjen taistoon. Poirotin ja hänen avustajansa Hastingsin on syytä pysäyttää murhaaja ennen kuin tämä ehtii verenhimossaan aakkosten loppuun.

Graafinen ilme lainaa art decosta ja on miellyttävän omaperäinen. Grafiikan yksityiskohdissa vedetään kuitenkin mutkia suoriksi ja selkeitä virheitäkin löytyy. Liikkuminen on hieman jäykkää ja kontrollit voisivat toimia paremmin. Keskusteluja on paljon mutta dubbaajat selviytyvät urakastaan kunnialla.

Johtolangat ovat usein omia minipelejään, joilla ei ole paljoa tekemistä realismin kanssa, mutta niiden selvittäminen on viihdyttävää. Johtolangat luovat logiikkaketjuja, jotka vievät rikostutkimusta askel kerrallaan eteenpäin.

Pääasia eli tarinankerronta on hauskaa ja viihdyttävää. Uskollisia ollaan sekä seikkailupelillisille perinteille että Agatha Christielle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.