AiRace Speed – QubicGames

Älypuhelimien ja tablettien paineessa perinteisemmät käsipelilaitteet ovat kärsimässä suurta hätää, sillä koko laitteiden olemassaolon perusta uhkaa romuttua. Henkiinjäämistaistelussa käsikonsolit tarvitsisivat nyt loistavia pelejä, joiden avulla erottua mobiililaitteiden tarjonnasta.

QubicGames-pelistudion AiRace Speed on laadukas ajopeli Nintendon 3DS -käsikonsolille. Laitteen menestyksen ainoaksi pelastajaksi siitä ei ole, mutta tarjolla on silti laadukasta ajanvietettä. Vauhdikas ajopeli loistaa erityisesti ohjattavuudella, sillä aluksen kontrollointi toimii ongelmitta ja pelimekaniikka on muutenkin kunnossa.

Pelin leimallisin ominaisuus on äärimmäisen nopea tempo: monimuotoisien kenttien läpäisy vaatii pelaajalta ripeitä refleksejä. Pärjääminen vaatii kovaa keskittymistä, mutta hyvän toteutuksen vuoksi lentelyn parissa viihtyy pitempiäkin aikoja.

Suurimmat ongelmat liittyvät pelin vaikeuteen: pitkissä kentissä tallennuspaikkoja on usein tarjolla vain muutamia. Niukkuus ajaa pelaajan nopeasti epätoivon partaalle, sillä tiukkojen paikkojen harjoittelu vaatii paljon kärsivällisyyttä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.