Ainolanrannassa lauantaina uusi rockfestivaali

Ainolan kesäteatterin tanssilavalla järjestetään lauantaina Ikkunarock-festivaali. Aiempina kesinä Ikkunarock on järjestetty Muuramessa ja Palokassa pienen ystäväpiirin epävirallisina juhlina. Nyt paikalle ovat tervetulleita kaikki hyvästä vaihtoehtomusiikista kiinnostuneet.

Kello 15 lähtien Ainolanrannan katetussa paviljongissa soittavat paikalliset Home Junior, Aivolävistys, Tommi Prkl, Pinstripe, Siskot, Neuroosiliitto ja Rajan takaa.

Rajaa takaa soittaa suomalaista rockia. Rumpali Harri Kärkkäinen tarkentaa tyylin pubirockiksi.

- Pubirock ei tarkoita huumorimusiikkia. Itse lähdettiin siitä, että voimme soittaa letkeää musiikkia pienissä paikoissa, kuten juuri pubeissa. Kaikki bändithän eivät voi millään esiintyä pienessä pubissa. Yritämme saada äänenvoimakkuuden aina niin, ettei mene liian meluisaksi, vaikka se onkin joskus vaikeaa, Kärkkäinen sanoo.

Rajan takaa julkaisi viime kesänä Lauluja pettureille -levyn. Seuraava levy ilmestyy ensi vuonna, mutta siltä saadaan maistiaisia jo Ikkunarockissa.

- Soundi tulee olemaan suurempi. Rockimpaa ja iloisempaa. Ensimmäisellä levyllä ei ollut kitarasooloja, mutta nyt on kitaravetoisempaa, kertoo kitaristi-laulaja Mikko Kivelä.

Lue Lauluja pettureille -levyarvostelu http://www.ksml.fi/viihde/levyt/uuden-aallon-per%C3%A4ss%C3%A4/568379

Rajan Takaa - Laulu pettureille -livevideo http://www.youtube.com/watch?v=96rh-CiDRas