Alex Hytönen teki vaikutuksen Espanjassa – Mallimaailman ovi nyt raolla

Jyväskyläläinen Alex Hytönen sai viime viikolla Espanjassa kehuja mallikansiostaan. Hytönen oli Espanjassa Barcelonassa hyödyntämässä Mr. Finland -kisan voittopalkintoaan muun muassa luomalla suhteita kansainvälisiin mallitoimistoihin.

Eurooppalaiset vaatevalmistajat kuvauttavat katalogejaan juuri Barcelonassa.

Kansainvälisille mallimarkkinoille pääseminen vaatii paitsi hyvää osaamista myös suhteita ja onnea. Hytönen on nyt kuitenkin lsaanut kengän oven väliin. Miehen mallikansion rakentamista jatketaankin jo tällä viikolla. Sitä täydennetään jo Barcelonassa otetuilla sekä suomalaisessa syysmaisemissa vielä otettavilla kuvilla.

Sujuva espanja auttaa Hytöstä Euroopassa. Mallitoimistot ovat kehuneet myös miehen kansainvälistä ulkonäköä ja sopivaa ikää.

Käyn niin tai näin, Hytönen ei aio jättää päätyötään Suomessa Jamix Oy:n myyntijohtajana, vaan tehdä kausiluontoisesti kuvauksia ja näytöksiä maailmalla.

– Itselleni on ollut alusta asti selvää, että työni nykyisessä yrityksessä on se minun selkeä ykkösjuttuni ja urapolkuni. Mallintyöt ovat olleet harrastuksena hyvä ”henkireikä” arjesta. Aikaisemmin se oli eri joukkuelajit ja kilpauinti. Minulla ei ole tapana lähteä mihinkään olemaan keskinkertainen. Menestyminen ja sen sivutuotteena julkisuus ovat aina olleet minulle vain matka, ei päämäärä, Hytönen kertoo.

Hytösen Euroopan-valloitusta vauhdittaa toinen jyväskyläläinen. Nuoren polven suunnittelijoista Sini Hjelt oli tehnyt miehelle uniikkeja kuvausasuja Espanjaan. Hjelt sai viime vuonna huomiota muun muassa Cheekin esiintymisasujen suunnittelijana.

– Meidän yhteistyö lähti poikimaan syksyllä, kun minulla oli tarve miesmallille. Huomattiin Alexin kanssa, että molemmilta löytyy kiinnostusta tehdä yhteistyötä ja Alexilla oli juuri tulossa kuvausmatka Barcelonaan. Tartuin tilaisuuteen ja lopulta Alexin matkaan lähti kolme mun brändin Hjelt Design -tuotetta.

– Miesten vaatetuksessa on harmittavan vähäinen tarjonta Suomen markkinoilla. Olisikin mukava jatkaa yhteistyötä Suomen komeimman miehen tittelin omaavan mallin kanssa, Sini Hjelt sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .