Anarkian pojat elävät rikoksesta

Uudessa amerikkalaissarjassa Sons of Anarchy on rempseä meininki. Väkivaltaa, seksiä ja huumeita sisältävää draamasarjaa on verrattu usein Sopranosiin. Myös hienon Shieldsin luonut Kurt Sutter otti lähtökohdakseen Shakespearen perhetragediat ja niiden siirtämisen nykyaikaan.

Sons of Anarchy on laittomalla asekaupalla elävä moottoripyöräjengi. Isänsä menettämistä yhä surevan Jaxin (Charlie Hunnam) on arveltu nousevan aikanaan porukan johtajaksi. Toisaalta Jax on ryhtynyt epäilemään väkivaltaisen elämäntavan mielekkyyttä. Jaxin isäpuolelle (Ron Perlman) ja äidille (Katey Sagal) rikos on itsestäänselvä elämäntapavalinta.

Sons of Anarchy kuuluu nyky-tv-sarjojen parhaimmistoon. Moottoripyöräjengien alakulttuuria kuvataan uskottavasti. Shakespeare ei ole vain markkinointiveto, vaan draamassa todella näkyy sulkakynäbardin perintö.

Sons of Anarchy
Sub klo 22.00

Seksimessuja järjestämässä

Suomi D -dokumentti Seksimessut ärsyttää jo perusidealtaan. Pitäisikö minun innostua, kun aiheena on ”rohkeasti” seksiin ja pornoon liittyvä tilaisuus? Seksi on nykyään yhtä rohkeaa kuin lihapiirakka, jossa nakkeja on kahden sijaan kolme.

Sexhibition-erotiikkamessut järjestettiin ensimmäisen kerran Lepakkoluolassa vuonna 1992. Nykyään seksimessut on kahdesti vuodessa Helsingin jäähallissa. Suomi D keskittyy viisaasti messutilaisuuden käytännön järjestelyihin, ei seksiin.

Paljaat tissit nähdään kunnolla 39 minuutin ja 9 sekunnin ja 44 minuutin 10 sekunnin kohdalla.

Suomi D: Seksimessut
Nelonen klo 22.00

Oscarit jaetaan toiseen kertaan

Viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä jaettiin Oscar-palkinnot. Kaikki joita asia kiinnostaa, tietävät voittajat. Nelosen kahden tunnin jälkilähetyksessä on silti järjeä, sillä kyse ei ole vain voittajista. Kyse on myös perinteestä, glamourista, julkkisten bongaamisesta ja komeasta showsta. Nauhoitetusta lähetyksestä on poistettu tylsät kohdat, joita Oscar-gaalassa tunnetusti riittää. Juontajina toimivat Alec Baldwin ja Steve Martin.

Oscar-gaala 2010
Nelonen klo 20.00

Oppenheimer, sankari ja roisto

J. Robert Oppenheimer oli yksi 1900-luvun tärkeimmistä ja kiistellyimmistä hahmoista. Tiedemies ja fyysikko osallistui maailman ensimmäisen ydinaseen kehittelyyn. Osin dramatisoidussa dokumentissa käydään läpi Oppenheimerin lapsuutta ja nuoruutta sekä hänen tietään Yhdysvaltojen johtavaksi ydinfyysikoksi ja Los Alamos -laboratorion johtajaksi ennen traagista maineen mustaamista ja nöyryyttämistä. Oppenheimeria esittää David Strathairn.

Historia: Oppenheimer – tuhottu sankari
Yle Teema klo 21.05

Tupla-annos Matti Ijästä

60-vuotiasta Matti Ijästä kunnioitetaan neljällä Tv-arkiston illalla, joista tänään on vuorossa kolmas. Lyhytelokuva Viimeinen keikka (1984) kertoo muusikon hautajaisista ja hänen entisistä bändikavereistaan. Näyteikkuna (1981) on vähäpuheinen traaginen komedia miehestä (Arno Virtanen) korvikkeiden ja yksinäisyyden maailmassa.

TV-arkisto: Matti Ijäs 60 v.
Yle Teema klo 22.00

Uusimmat

Tänään

Uusi KSML.fi-visa testaa maakunnallisen tietämyksesi – kokeile miten hyvin tunnet knoppitietoa Keski-Suomesta

Kolumni: Sohvaperunat on tv-ohjelmien aatelia – legendaarinen lausekin olisi jäänyt syntymättä ilman ohjelmaa

"Virkamieshän minusta lopulta tuli" – liikunnan elämäntyöläisestä Erkki Huovisesta, 70, on tullut eläkkeellä autonkuljettaja, lastenhoitaja ja osa-aikainen talonmies

Kolumni: Ei ole olemassa huonoa ideaa tv-sarjalle

Surffari Annikan maailma muuttui, kun selkään ilmestyi haava – edessä oli uuden elämän opettelu ilman sormia ja varpaita

Jyväskyläläinen Markku Latvala kohtasi golfkerholla formulatähden – "Rennon ja vaatimattoman oloinen mies"

Mikke Valkonen, 23, painoi niin paljon, että kuntosalin vaaka näytti erroria – nyt ihmisen verran kiloja karistanut mies valmistuu ammattikoulusta ja aikoo personal traineriksi

Entiseltä JYP-valmentajalta kirja jääkiekon ja elämän kulmakivistä

230-vuotias tykki juhlisti 50-vuotiasta yhdistystä – Valmetin eläkeläiset ovat aktiivisia ja jopa kokoustilat meinaavat jäädä toisinaan ahtaiksi

Eivät keskisuomalaiset tosi-tv-ohjelmista lopu – nyt lähtee kaksi kaunotarta Ranskaan vankilasaarelle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.