Anna Puu keikkailee tänään Lutakossa

Vuosi sitten Anna Puustjärvi, 27, odotti jännittyneenä Idols-taloon muuttoa. Olo oli epävarma, eikä tietoa tulevaisuudesta ollut. Annan ystävä oli ylipuhunut lahjakkaan laulajan osallistumaan Idols-karsintoihin.

- Kiitän ystävääni edelleen usein siitä, että hän rohkaisi minua osallistumaan. Kutsun häntä tähänastisen musiikkiurani kummiksi, ilman häntä en olisi tässä, Anna kertoo.

Ylipuhuminen kannatti, sillä huhtikuussa julkaistu Anna Puu -debyyttialbumi on keikkunut lähes puoli vuotta Suomen virallisen listan kärkikymmenikössä. Kaikki viikonloput on varattu keikkailulle ja arkipäivät kuluvat harjoitellessa ja haastatteluja tehdessä.

- Jotkut viikot ovat ihan täynnä, joskus on vähän rauhallisempaa, Anna huokaa.

Mitä Anna tekisi, jos saisi yhden vapaapäivän?

- Siivoaisin koko kämpän! Kammottaa katsoa sitä pölymäärää, mikä kotonamme on. Mieheni Olli tulee usein töistä iltakahdeksalta, joten olen armahtanut hänet siivoamiselta. Jos siivoamme, siivoamme yhdessä.

Hektinen loppuvuosi kruunautuu joulukuussa Annan hartaasti odottamalla lomamatkalla Chileen, jossa hän asui 1990-luvun lopulla kaksi vuotta isänsä työn vuoksi. Kahden viikon matkan kohokohtana on luokkakokous vanhojen koulukavereiden kanssa, joita Anna ei ole nähnyt vuosiin. Espanjaa Anna puhuu nykyään paremmin kuin Chilessä asuessaan, sillä hän jatkoi kieliopintoja Suomeen palattuaan.

- Etelä-Amerikkaan matkustaessa kannattaa hallita edes alkeet espanjasta, sillä kaikki siellä eivät puhu englantia.

Ystävätapaamisen lisäksi Anna iloitsee siitä, että saa ensi kertaa näyttää rakastamansa maan miehelleen Ollille.

- Matkustamme ensin pääkaupunkiin Santiagoon ja sen jälkeen kiertelemme ympäriinsä. Olisin halunnut nähdä myös eteläisen Chilen, mutta matka sinne on liian pitkä tällä reissulla toteutettavaksi.

Ennen Chilen matkaa on kuitenkin vielä monta keikkaa vedettävänä. Yksi niistä on tänään Lutakossa.

- Olen kuullut, että Lutakko on Jyväskylän Tavastia. Minulla on Jyväskylässä muutamia ystäviä, toivottavasti ehdin tavata heitä.

Entä Annan keikkarutiinit, onko niitä?

- Ennen keikkaa en halua olla yksin, se on nihkeetä. On hauskempaa, kun on koko porukka kasassa. Keikkojen jälkeen olen taas usein yksin, sillä bändin pojat jäävät lavalle kasaamaan kamoja. Silloin menen usein juttelemaan fanien kanssa, Anna hymyilee.

Anna Puu Lutakossa tänään. Ovet auki klo 20, liput 10/9 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Kolumni: Kaikesta ei voi tehdä komediaa, sillä lopputuloksena voi olla hämmentävä huumorikokemus

Tämänkin uutisen oli joskus tultava: Tanssiorkesteri Euroset panee pillit pussiin

Ravintola-arvio: Keskisuomalaisen makuraati vieraili Haraldissa – tarjoilija varoitteli hauleista ja savulahna oli suorastaan rikollisen hyvää

Kolumni: Rikollinen mieli -dokumenttisarjaa on haukuttu härskiksi sosiaalipornoksi – olen osittain eri mieltä

Kun vastaan tuli suulas orava ja lumiukkopartio – toimittaja otti selvää, mihin Palokassa kannattaisi suunnata paikallisten mielestä

Kaikki maailman viisaudet on ripoteltu ympäri Jyväskylää suureksi elämäntaito-oppaaksi – katso kuvasarja

Risto Kaskilahti, Viitasaaren lahja suomalaiselle viihteelle tekee debyytin UIT-revyyssä

Tangokuningatar yllättää "uudella" uravalinnallaan: "Lähden heti malliksi kun kysytään"

Pankinjohtajat ja kauppiaat naureskelivat taloushuolissa kärvistelleelle Aki Palsanmäelle, kunnes pihaan karautti vuonna 2012 tuotantoyhtiön auto

Kolumni: Tiesitkö tämän Die Hardista? Ja muutama muu jännä fakta: "Elokuvan kuvauksissa käytettiin 17:ää hajoamisen eri vaiheissa ollutta aluspaitaa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.