Anne-Mari kuka?

Silikonirinta, toinen silikonirinta.

Noin. Nyt ne on mainittu ja voidaan siirtyä muihin asioihin.

Anne-Mari Berg on 24-vuotias kuopiolaistaustainen, Jyväskylässä asuva glamour-malli, lööppijulkkis ja Ike Kanervan entinen tekstiviesti-ihastus. Lisäksi hän on ihminen.

- Välillä on vaikea yhdistää se pinnallinen maailma ja oma minä. Mut otetaan persoonana hyvin vahvasti mun ulkonäön kautta, mutta mä olen oikeasti syvällinen ihminen ja keskustelukykyinen mistä asiasta vaan, Berg sanoo.

Vanha totuus? Ei voi olla sisältä fiksu jos on päältä korea?

- Niinhän sitä ajatellaan. Mutta mä väitän, että olen.

Syvällisyydestä eteenpäin: kaikista mahdollisista keskustelunaiheista ensimmäiseksi kuolema.

Berg on ymmärrettävästi huvittunut.

- Jokainen ihminen varmaan jossain vaiheessa elämäänsä miettii kuolemaa. Mutta en mä sitä pelkää, mä uskon kohtaloon, että kaikki mikä tulee, on tarkoitettu. En uhraa sille ajatuksia, hän naurahtaa.

- Tämä on nyt tosi kliseinen lause, mutta olen sitä mieltä, että kun täällä vain kerran eletään, niin otetaan siitä ajasta kaikki irti.

Hiljainen lapsi

Hivenen kliseinen on sekin fakta, että kuumeinen Berg ilmestyy haastatteluun pikkuruisessa farkkuhameessa ja topissa, vaikka sää on kolea. Imagosta kiinni, ruumiinlämmöstä viis.

Mutta mistä tämä Anne-Mari on lähtöisin?

Hän syntyi Helsingissä, josta muutti perheen mukana esikouluiässä Kuopioon. Äiti on mielenterveyshoitaja, isä kehitysvammaisten ohjaaja ja nuoriso-ohjaaja. Bergin perheeseen kuuluu vanhempien ohella veli ja sisko.

- Mä olin hiljainen lapsi. Mun sisko oli rasavilli, joka juoksenteli hiekkalaatikoilla ja möyri mudassa. Mä harrastin mieluummin piirtelyä ja sellaista. Murrosiässäkään en pyörinyt viikonloppuja kaupungilla, Berg kertoo.

Hänestä piti tulla kampaaja, mutta tuli kammattava. Kampaajakoulun aikana ilmaantuivat ensimmäiset mallintyöt Kuopiossa. Mallin-cv:n alkupäästä löytyy Miss Kuopion titteli.

Muutakin kokemusta toki on. Hän toimi nuorempana muun muassa vanhusten hoitokodissa. Yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat, Berg seuraa joskus jopa eduskunnan istuntoja televisiosta. Hänellä on politiikasta selkeät mielipiteensä, osallistuminen ei kuitenkaan kiinnosta.

- Onhan se nähty, etteivät julkkikset siellä ole kummoisesti pärjänneet, vaikka olisi oikeasti ajatuksia ja halua vaikuttaakin, hän toteaa.

Mitä Berg itse tekee, kun mallinura joskus auttamatta loppuu? Tai mitä tekisi, ellei olisi koskaan sille ryhtynytkään?

- Sitä on hirveän vaikea kuvitella, kun tätä on tehnyt jo niin pitkään. Nyt tuntuu, että se olisi joku ihan muu ala, joka ei liity ulkonäköön millään tavalla. Voisin hyvin olla nuoriso-ohjaaja.

Kylmä vai lämmin?

On vaikea kuvitella seksisymbolia nuoriso-ohjaajaksi.

Vika on tietysti enemmän kuvittelijassa kuin Bergissä, koska pelkkien otsikoiden perusteella ei pysty kummoista henkilökuvaa maalaamaan.

- Kuka tahansa mut oikeasti tunteva voi varmasti allekirjoittaa, että mä välitän läheisistäni todella ja myös näytän sen. Sisko sanoo välillä, että älä viitsi hössätä. Mä vain olen sellainen, yritän auttaa ja piristää jos toisella on paha olla.

Berg arvelee, että läheisistä huolehtiminen on perua vanhemmilta. Vaikka hän temperamenttinen onkin, ei omia totuuksia lauota muiden kustannuksella.

- Mä pyrin aina olemaan loukkaamatta muita. On tyhmä ladella jotain mielipiteitä, jos tuloksena on vain toisen loukkaaminen. Mielipiteiden sanomisellakin pitää oikeasti pyrkiä johonkin, hän näkee.

On itsestään selvää, että laajasti tunnettu ihminen oppii suhtautumaan terveellä varauksella muihin. Mutta kyllä Anne-Mari Bergin kanssa jutellessa tuntee itsensä äkkiä kovin pieneksi. Eikä se johdu niistä.

Se johtuu asenteesta. Mutta kenen?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Anne-Mari Berg viihtyy Jyväskylässä