Apulanta-yhtyeen tarinasta tehdään elokuva: koekuvauksia rooleihin jo tehty

Heinolan rockylpeyden Apulannan tarinasta tehdään näytelmäelokuva. Asiasta kertoo bändin ex-basisti Tuukka Temonen kotisivuillaan.

Projekti on saanut Suomen elokuvakuvasäätiöltä tukea 15 000 euroa. Musiikkivideoiden tekijänä tunnettu Temonen ohjaa elokuvan. Ensi-iltaa suunnitellaan Temosen mukaan ensi vuoden loppukesälle tai alkusyksylle. Käsikirjoituksen Teit meistä kauniin – Apulannan tarina -elokuvaan kirjoittaa Niisku Haapala.

Kuvaukset käynnistyvät syys- ja lokakuun taitteessa Heinolassa. Temonen kertoo, että sopivia näyttelijöitä on jo koekuvattu.

– On sanottava, että aluksi tuntui todella mielipuoliselta ohjata näyttelijöitä esittämään omia ystäviään ja myös itseään. Miten outoa on antaa näyttelijälle neuvoja jotta hän olisi enemmän minä. Aika nopeasti sitä onneksi oppii ajattelemaan asioita ulkokohtaisesti. Ulkokohtaisuutta varmasti helpottaa se, että olemme jo aika sinut oman nuoruutemme kanssa, Temonen kirjoittaa.

Apulannan vuonna 2004 jättänyt Temonen toteaa myös, että elokuvan tekeminen olisi varmasti ollut vaikeampaa vielä kymmenen vuotta sitten. Nyt tilanne on toinen.

– Ajatus Apulannan poikkeuksellisen syntytarinan kuvaamisesta elokuvaksi on kummitellut mielessäni jo useita vuosia. Jotenkin vain kaikki on nyt kohdillaan tämän leffan toteuttamiseksi. Elokuvan tekeminen on aina iso rutistus ja se vaatii paljon rahaa, ammattitaitoisia ihmisiä ja tietenkin hyvää säkää. Tällä hetkellä käymme viimeisiä rahoitusneuvotteluja yhteistyökumppaneiden ja TV-kanavien kanssa, Temonen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Vanhat kuvat: Metsänomistajat viisastumassa Saarijärvellä – isiltä perityt ja naapureilta opitut taidot eivät enää riitä

Syke 190, 127 kilokaloria reilussa seitsemässä minuutissa – VR-pelaaminen käy treenistä

Jyväskyläläinen pariskunta rakensi uskomattoman talon ilman lainaa ja vakituista työtä – katso kuvasarja

80-vuotias Juhani Heikkinen on raviradan teräsmies, jota tottelevat niin hevoset kuin koirat – mutta kissa on vain kissa

Puistojuhlien esiintyjiin täydennystä: Yhteisalbumin julkaisijat ja tuore kahden Emman voittaja

70 vuotta täyttävä järjestökonkari Mirja Huovinen vaalii urheilun tasa-arvoa ja lasten innostamista liikunnan pariin – "Ilolla katson tätä päivää"

Oman kylän kulttuurimies Tapio Piilo saa arkiston Multian kirjaston kotiseutukokoelmiin

Jyväskyläläinen metalliyhtye Lost Society vaihtaa rumpalia uuden albumin julkaisun kynnyksellä

Jyväskylä Sinfonia kävi kouluissa todistamassa, ettei klassinen musiikki ole tylsää – näin komeasti soi Finlandia sählypallolla

Jyväskyläläinen lääkäri Anni Saukkola lähti vastaiskuun huuhaata vastaan – pyrkii dialogiin, vaikka mustasalva- ja hopeavesi-jutuista meneekin "kuppi nurin"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.