Apulanta-yhtyeen tarinasta tehdään elokuva: koekuvauksia rooleihin jo tehty

Heinolan rockylpeyden Apulannan tarinasta tehdään näytelmäelokuva. Asiasta kertoo bändin ex-basisti Tuukka Temonen kotisivuillaan.

Projekti on saanut Suomen elokuvakuvasäätiöltä tukea 15 000 euroa. Musiikkivideoiden tekijänä tunnettu Temonen ohjaa elokuvan. Ensi-iltaa suunnitellaan Temosen mukaan ensi vuoden loppukesälle tai alkusyksylle. Käsikirjoituksen Teit meistä kauniin – Apulannan tarina -elokuvaan kirjoittaa Niisku Haapala.

Kuvaukset käynnistyvät syys- ja lokakuun taitteessa Heinolassa. Temonen kertoo, että sopivia näyttelijöitä on jo koekuvattu.

– On sanottava, että aluksi tuntui todella mielipuoliselta ohjata näyttelijöitä esittämään omia ystäviään ja myös itseään. Miten outoa on antaa näyttelijälle neuvoja jotta hän olisi enemmän minä. Aika nopeasti sitä onneksi oppii ajattelemaan asioita ulkokohtaisesti. Ulkokohtaisuutta varmasti helpottaa se, että olemme jo aika sinut oman nuoruutemme kanssa, Temonen kirjoittaa.

Apulannan vuonna 2004 jättänyt Temonen toteaa myös, että elokuvan tekeminen olisi varmasti ollut vaikeampaa vielä kymmenen vuotta sitten. Nyt tilanne on toinen.

– Ajatus Apulannan poikkeuksellisen syntytarinan kuvaamisesta elokuvaksi on kummitellut mielessäni jo useita vuosia. Jotenkin vain kaikki on nyt kohdillaan tämän leffan toteuttamiseksi. Elokuvan tekeminen on aina iso rutistus ja se vaatii paljon rahaa, ammattitaitoisia ihmisiä ja tietenkin hyvää säkää. Tällä hetkellä käymme viimeisiä rahoitusneuvotteluja yhteistyökumppaneiden ja TV-kanavien kanssa, Temonen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.