Arvaa ja voita: Mitä mittari näyttää Jyväskylässä vappupäivänä kello 12?

Keskisuomalaisen vappukisassa kysytään, missä lämpötilassa tiistaina juhlitaan.

Muistatko sinä kärsineesi Jyväskylässä helteestä vapunpäivänä 1. toukokuuta?

Tai saaneesi niskaasi lunta ollessasi Harjulla vappupiknikillä?

Molemmat muistikuvat saattavat olla oikeita.

Mutta nyt Keskisuomalainen etsii parasta sääennustajaa, joka tietää tai arvaa ensi tiistain 1.5. lämpötilan Jyväskylässä kello 12. Tarkkaan ottaen kilpailun virallinen lämpötila tulee Tikkakosken lentoaseman havaintopisteestä ja oikea tulos kerrotaan ensi viikolla, vapun jälkeen.

Mutta sitä ennen...

Jotta kisaajien ei tarvitse ihan tyhjästä aloittaa arvuutteluaan, kerrotaan, että viimeisen kymmenen vuoden aikana Ilmatieteen laitoksen virallinen tilasto kertoo Jyväskylän lämpötilasta 1.5. kello 12 seuraavaa: +4,9 (2007), +18,7, +13,7, +9,5, +4,4, +6,4, +7,0, +3,4, +11,1, + 13,0 ja +7,1 (2017).

30 vuoden tilasto (1981–2012) kertoo puolestaan, että päivän keskilämpötila Jyväskylässä 1.5. on tilastollisesti +5,8. Mutta se on siis päiväkeskiarvo, johon on voinut vaikuttaa vaikkapa kylmä yö.

Kerro arvauksesi ja ennustuksesi siitä, paljonko lämpötila on tiistaina 1.5. kello 12 Jyväskylässä. Vastaus tulee antaa desimaalin tarkkuudella, eli esimerkiksi muotoa +28,1. Vastausaika päättyy perjantaina 27.4. kello 23.59, jonka jälkeen tulleita vastauksia ei enää noteerata. Kisan voittaa lähimmäksi arvannut ja jos näitä on useita, voittaja arvotaan. Voittajalle lähetetään tavarapalkinto.

Voit vastata tämän linkin kautta tai alla näkyvällä liukusäätimellä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Kömpelö, rytmitajuton ja tanssitaidoton Touko Aalto mietti TTK-osallistumistaan yli viikon – "Kohtaan ohjelmassa kaksi pelkoani"

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa todellinen Keski-Suomi-kausi – mukana Touko Aalto, Mmiisas ja Shirly Karvinen

Jyväskylästä maailmalle ponnistaneella Kaj Björkillä on ollut koti 12 maassa – "Aina on ikävä sinne, missä ei ole"

Marko Ahosen tärpit: Billy Wilderin Tuhansien silmien edessä on hieno melodraama median vastuusta ja vastuuttomuudesta

Miss Suomi -finaalissa nähtävä Noona Pölkki, 25, pyörittää asuntobisnestä, viihtyy moottoripyörän selässä ja rakastaa Kyyjärven luontoa: "Olen sydämeltäni maalaistyttö"

Tanssikansalle uutta: Lavatanssifestarit Himoksella ensi vuonna

Selma, 10, Laukaasta on kokenut vaeltaja ja kertoo nyt lapsen näkökulman tästä muotilajista – "Kilometri vielä ja sitten kirjatauko"

Marko Ahosen tärpit: Kerro, kerro kuvastin on komea elokuva, mutta komeus on pelkkää pintaa

90-vuotias Kalevi Hakasalo soittaa pianoa sokeanakin – takana on "huikean rikas elämä" ja puoli vuosisataa kotiseututyötä Multialla

Jyväskyläläinen Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi – KRP pitää tapausta hyvin harvinaisena

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.