Arvio: Persian Nights: Sands of Wonders on charmantti satuseikkailu

Sands of Wondersin hahmot ovat rakastettavia.

Playstation 4, Pc, Switch, Xbox One

Kuningas on kuolemansairas, joten valtakuntaa hallitsee paha suurvisiiri Zaved. Samaan aikaan Persia saa riesakseen mystisen taudin. Nuori apteekkari Tara ryhtyy tutkimaan, mikä on mennyt Persiassa pieleen ja miten asioita voisi parantaa.

Persian Nights: Sands of Wonders kuuluu seikkailupelien alalohkoon, jota englanniksi kutsutaan termillä ”hidden objects” -peli. Tämä tarkoittaa sitä, että ongelmat selviävät ja tarina etenee etsimällä kuvasta tiettyjä kätkettyjä esineitä ja klikkaamalla niitä.

Tämä on käytännössä hauskempaa puuhaa kuin luettuna kuulostaa. Lisäksi mukana on erilaisia minipelejä, jotka vaativat aivojen käyttämistä ja kekseliäisyyttä, jonkin verran. Miekkaakin pelaaja pääsee heiluttelemaan. Sadunomaisen tarinansa peli kertoo taitavasti ja charmikkaasti. Myös hahmot ovat rakastettavia.

Jos haastetta kaipaatte, Persian Nights: Sands of Wonders ei ole pelinne. Persian Nights sopii parhaiten satunnaispelaajalle, joka kaipaa kevyttä puuhastelua joksikin aikaa. Tämä ei ollut vähäisimmässäkään määrin moite.