Arvio: Virtua Racing on klassikko parhaassa kuosissaan

Switchistä on tullut klassikkopelien kultakaivos. Kärjessä ovat Hamster-studion arcade-käännökset ja M2-tiimin Sega Ages -sarjan Out Run (1985), Phantasy Star (1987) ja Thunder Force IV (1992).

Nyt vuorossa on todellinen arkistojen aarre. Kadonneeksi luullun Virtua Racing -kolikkopelin (1992) lähdekoodi on löydetty ja sen pohjalta tehty kaunis versio.

Yu Suzukin ajopelin merkitys on valtaisa: se esitteli muun muassa uudenlaisen, uskottavan 3d-grafiikan, vaihdettavat kuvakulmat aina ohjaamosta kauas F1:n taakse, laajakuvan ja kahdeksan kabinetin moninpelin. Se loi myös pohjan ajogenren vauhdintunteelle, ajotuntumalle ja ratasuunnittelulle.

Peli ei ollut simulaatio. Se oli F1-fantasiaa. Se tehtiin myös kestämään: peli on yhä huikea. Sen voi todeta nyt moninpelissäkin, sillä saman ruudun voi jakaa jopa kahdeksaan osaan.

Peli on vieläpä silkinpehmeä: ruudunpäivitystä on parannettu, näkyvyyttä pidennetty ja resoluutiota nostettu. Tässä ei olekaan klassikko sellaisena kuin se oli. Vaan sellaisena kuin sen kullatuissa muistoissa muistaa olleen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .