Lähes 5000 kaveria - näin kohujulkkis valikoi ystävänsä

Klik.

Kaveriksi tuleminen on nykyään ainoastaan yhden hiirenpainalluksen päässä. Ainakin jos puhutaan Facebookista, jossa verkostoituminen ja uusien tuttavuuksien löytäminen on helppoa. Julkkisten kanssa kaveeraaminen ja jopa keskusteleminen saattaa onnistua omasta olohuoneesta.

Yksi sosiaalisen median aktiivinen käyttäjä on mallina ja juontajana töitä tekevä Anne-Mari Berg. Lähes 5 000 käyttäjän kaverina Berg on hyvä henkilö kertomaan Facebook-ystävyydestä.

– Kavereiksi hyväksyn kyllä kaikki asialliset ihmiset. Jos toisen hyväksyy, niin ei sitten oikein raaski olla hyväksymättä toista, naurahtaa Berg.

Päivittäin Facebookia käyttävälle Bergille naamakirja on omiaan varsinkin keskustelulle aiheista, joista ei ehkä muuten tulisi kovin paljon puhuttua. Omille sivuilleen hän linkittää esimerkiksi politiikkaan liittyviä juttuja.

Ison kaverimäärän takia kaikkiin ei toki pysty kontaktia pitämään. Kaverina olemisen käsite onkin Bergin mukaan löyhentynyt hieman liikaa Facebookin myötä.

– Monet ajattelevat, että kaveripyynnön hyväksyminen tarkoittaa sitä, että voi saman tien vaikka kutsua illalla kaljalle. Ei Facebook-kaveruus tarkoita, että saman tien kuuluisi henkilökohtaisiin ystäviin.

Vaikka sosiaalinen media onkin oiva keino yhteydenpitoon, kertoo Berg pitävänsä läheisimpiin ystäviinsä mieluummin yhteyttä perinteisemmin keinoin. Tuttujen ja kaukaisempien kavereiden kanssa juttelemiseen Facebook on silti mainio väline. Naamakirja saattaa myös paljastaa ystävistä uusia puolia.

– Kavereita saattaa joskus nähdä pikaisesti, eikä aina ehdi vaihtaa kuulumisia sen syvällisemmin. Sosiaalisen median kautta voi sitten vaikka lukea toisten mielipiteitä erilaisista asioista, sanoo Berg.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.