Axiom Verge

Tässä on vahva esiinnousu amerikkalaiselta Tom Happilta. Viiden vuoden aikana hän on luonut tehokkaan toimintaseikkailupelin Axiom Verge, jonka takana luulisi olevan kokenut studio. Happ on kuitenkin yksin vastuussa kaikesta, aina visuaalisesta ilmeestä pelisuunnitteluun, musiikista käsikirjoitukseen ja koodauksesta testaukseen.

Kaksiulotteisessa pelissä kartoitetaan vapaata ja monisäikeistä tieteisympäristöä, loikitaan esteiden yli ja etsitään vahvempia varusteita. Matkan varrella kohdataan myös eteviä vihollisia, mikä nostaa vaikeustason korkealle.

Hallittu ja luonteva pelattavuus osoittaa sekä ymmärrystä perinteikkääseen genreen että halua kehittää sitä. Samaa voi sanoa myös pelirytmistä, joka tarjoaa uusia kykyjä ja vaarallisia alueita laskelmoidun houkuttelevasti.

Korkeatasoisen pelin tavoin Axiom Verge ei selitä sisältöään juurta jaksaen, vaan pelaajalta vaaditaan sitoutumista ja keskittymistä. Niinpä kokemuksesta tulee henkilökohtaisempi ja sen maailmassa haluaa edetä syvemmälle. Salaisuudet ja lisähaasteet motivoivat myös jatkamaan tutkimista läpipeluun jälkeenkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

"Pelkopalautetta on tullut monesta sarjasta" – Möröt ja nallet ovat aikansa kuvia

Palkittu uuraislainen hevoskuvaaja kokoaa näyttelyn lapsuusmaisemiinsa – katso täältä parhaita paloja

Metrilaku, bajamaja, muikut – katso tästä, kuinka hyvin pärjäät kesäbingossa

Melodista metallia soittava Arion aloitti John Smith Rock -festarin Laukaassa – katso kuvasarja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.