BetoniHank ja Lumo 19.10.2002

Lauantaina Lutakossa soittivat kevyen sarjan suomirockyhtyeet. Pääesiintyjä oli jyväskyläläinen BetoniHank ja lämmittelijänä soitti Lumo Helsingistä. Toisessa kaupungissa esiintymisjärjestys olisi voinut hyvinkin olla päinvastainen, sillä näistä kahdesta Lumo on jo saavuttanut hienoista menestystä debyyttialbumillaan, tarkemmin sanottuna sen muutamalla hitillä. Popcity-yhtye BetoniHank taas etsii vielä levytyssopimusta. Lauantaina molemmat yhtyeet soittivat täydet setit. Lumo esitteli uudempaa tuotantoaan, ja BetoniHank hahmotteli mahdollisesti ilmestyvän levynsä kappaleita.

Lutakkoon oli saapunut muutamia kymmeniä katsojia, mutta hyvin motivoituneita sellaisia. Todennäköistä oli, että suuri osa tästä yleisöstä oli nähnyt Lumon tai BetonHankin aiemminkin. Maineellaan ei kumpikaan pääse vielä ratsastamaan.

Kummallekaan yhtyeelle ei myöskään olisi pahitteeksi identiteetin selkiyttäminen. Etenkin Lumon kohdalla on kysymys melko tavanomaisista ratkaisuista, jota kiistattoman hyvin kulkeva livesaundi parhaansa mukaan korjaa. Lauantaina todelliseen hurmokseen Lumo pääsi vasta hiteillään Vesivehmaan Jencca ja Riisu pois, jotka soitettiin setin lopuksi.

BetoniHank antoi itsestään aavistuksen kunnianhimoisemman vaikutelman. Yhtyeen musiikissa on YUP/Don Huonot -vaikutteista huolimatta jonkinmoista persoonallista otetta, ja sävelkynässä tuntuu olevan (osittain vielä latenttia) potentiaalia. Tähän yhtyeeseen soittajat ovat mitä ilmeisimmin valmiita panostamaan, vaikka toinen kitaristi Ville Isomöttönen onkin hiljattain jättänyt orkesterin. Nelihenkinen BetoniHank käytti lauantaina runsaasti taustanauhoja, ja rytmiikka korostui. Vahvinta antia olivat keikan alussa soitetut Lisätkää lääkitystä, Liikkumatta ja Leikitään sotaa.

Paljon yhtyeen voimasta nojaa Manne Ikosen karismaattiseen laulu- ja esiintymistyyliin, joka viittaa miehen stoner- ja garagetaustaan. BetoniHankin suomirockissa on siten tuntuvasti särmää. Nähtäväksi jää, onko BetoniHankista menestyjäksi. Tuoko esimerkiksi Popcity yhtyeelle toivottua nostetta? Moni asia tässä yhtyeessä ainakin on kohdallaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Kolumni: Kaikesta ei voi tehdä komediaa, sillä lopputuloksena voi olla hämmentävä huumorikokemus

Tämänkin uutisen oli joskus tultava: Tanssiorkesteri Euroset panee pillit pussiin

Ravintola-arvio: Keskisuomalaisen makuraati vieraili Haraldissa – tarjoilija varoitteli hauleista ja savulahna oli suorastaan rikollisen hyvää

Kolumni: Rikollinen mieli -dokumenttisarjaa on haukuttu härskiksi sosiaalipornoksi – olen osittain eri mieltä

Kun vastaan tuli suulas orava ja lumiukkopartio – toimittaja otti selvää, mihin Palokassa kannattaisi suunnata paikallisten mielestä

Kaikki maailman viisaudet on ripoteltu ympäri Jyväskylää suureksi elämäntaito-oppaaksi – katso kuvasarja

Risto Kaskilahti, Viitasaaren lahja suomalaiselle viihteelle tekee debyytin UIT-revyyssä

Tangokuningatar yllättää "uudella" uravalinnallaan: "Lähden heti malliksi kun kysytään"

Pankinjohtajat ja kauppiaat naureskelivat taloushuolissa kärvistelleelle Aki Palsanmäelle, kunnes pihaan karautti vuonna 2012 tuotantoyhtiön auto

Kolumni: Tiesitkö tämän Die Hardista? Ja muutama muu jännä fakta: "Elokuvan kuvauksissa käytettiin 17:ää hajoamisen eri vaiheissa ollutta aluspaitaa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.