Bloodborne: The Old Hunters

Hidetaka Miyazakin mestarillisen toimintaroolipeli Bloodbornen (2015) ainoaksi jäävä lisäosa on esimerkillinen. Projekti on aloitettu vasta pääpelin valmistumisen jälkeen ja työ on ulkoistamisen sijaan tehty Miyazakin ja hänen tiiminsä vaativassa huomassa. Ja se näkyy.

The Old Hunters jatkaa siitä, mihin jäätiin. Tarkoitus on tutkia uusia ja sokkelomaisia alueita ilman määränpäätä tai karttaa. Vaara vaanii vahvojen vihollisten fantasiamaailmassa, ja pelaajan heiveröinen hahmo voi menettää hetkessä kaiken. Haastetta on jopa enemmän kuin aiemmin.

Vaikea eteneminen vaatii valtavasti keskittymistä, mutta pelaajalla on aina reilu mahdollisuus selviytyä. Miyazakin omintakeisen pelisuunnittelun tarjoama palkitsevuuden tunne onkin ainutlaatuista – eivätkä muut pelit sen jälkeen tunnu oikein miltään.

Kryptinen ja vähäeleinen kerronta tuo puolestaan kiehtovia ulottuvuuksia Bloodbornen mytologiaan, joka porautuu syvälle teemoihinsa alitajunnasta, kuolemasta ja uskonnosta.

Bloodhorne: The Old Hunters on moitteeton ja ohittamaton huipennus tämän vuoden ja nykyisen konsolisukupolven ansiokkaimmalle pelikokemukselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.