Body kuntoon vaikka sitten väkisin

Äiti, yrittäjä ja elämäntapaurheilija Jutta Gustafsberg on pelottavan kovassa kunnossa. Paino sanalla pelottava. Sarjassa Jutta ja superdieetit seurataan, miten Jutta valmistautuu body fitnessin maailmanmestaruuskilpailuihin. Ehkä arvasittekin, että Jutta treenaa kovaa ja miettii tarkkaan, mitä pistää suuhunsa. Lisäksi Jutta valmentaa laiskanpulskeita taviksia hoikemmiksi ja kovakuntoisemmiksi.

Tuntuu omituiselta, että jollekin urheilu ja ravinto ovat elämän tarkoitus. Kuulostaa tylsältä ja pinnalliselta. Mutta kukin taaplaa tyylillään.

Jutta ja superdieetit
Liv klo 21.00

Syntymä, pieni suuri ihme

Uusi brittiläinen reality-sarja Pieniä ihmeitä (One Born Every Minute) sijoittuu synnytyssairaalaan. Aihe on hyvin dramaattinen jo luonnostaan, joten sensaatiota ei tarvitse väkisin hakea. Helppokin synnytys on melkoinen kokemus, saati sitten vaikeampi. Synnytys on täynnä suuria tunteita.

Sarja on tehty huolella. Tapahtumia seurataan peräti 40 kameran voimin. Tulevia vanhempia ja sairaalan henkilökuntaa seurataan sairaalan vastaanotosta kotiin pääsyn hetkeen.

Pieniä ihmeitä
AVA klo 21.00

Sotaa käydään myös kotirintamalla

Palkitussa draamasarjassa Kotirintaman naiset (Landgirls) Britannia käy toista maailmansotaa, ja nuoret miehet on komennettu aseisiin. Jotta pyörät pyörisivät myös kotirintamalla, kaikki kynnelle kykenevät nuoret naiset on haastettu toimimaan isänmaan puolesta.

Kaksi uutta tulokasta, Joyce (Becci Gemmell) ja Nancy (Summer Strallen), ilmoittautuvat palvelukseen. Heidät sijoitetaan kepulikonsteista kuuluisan maajussi Finchin tilalle. Siinä missä vakiintunut Joyce on järkevä ja tasainen luonne, Nancy on hienohelma huithapeli, joka on kiinnostunut seikkailusta ja komeasta kartanonherrasta.

Kotirintaman naiset
TV1 klo 17.10

Peruskoulu jenkkisilmin

Suomalaisen peruskoulun toimivuutta ja tasa-arvoisuutta hämmästellään ulkomailla. Koululaiset saavat PISA-tutkimuksessa huipputuloksia, vaikka koulupäivät ja lukuvuodet eivät ole erityisen pitkiä, eikä kurikaan ole tiukkaa.

Dokumentti Suomi, koulun ihmemaa syntyi, kun amerikkalainen kuvausryhmä tuli ihmettelemään meikäläisen peruskoulun erinomaisuutta. Ohjelma on siis tehty alunperin amerikkalaisille tv-katsojille, mikä juuri siitä mielenkiintoisen tekeekin. Dokumentin perusteella Suomi on fiksu, mutta harmaa maa.

Suomi, koulun ihmemaa
Yle Teema klo 19.55

Lapset pelaa, aikuiset sählää

Illan toinen uusi BBC-sarja on komedia. Kuusiosainen Kaikki pelaa (The Cup) kertoo ilmiöstä, joka on juttu Suomessakin. Osa vanhemmista ottaa lastensa urheiluharrastuksen hieman liian tosissaan, lajista riippumatta.

Nyt se laji on tietenkin jalkapallo. Kaiken keskipisteessä on 11-vuotiaiden junnujen futisjoukkue ja varsinkin sen pelaajien vanhemmat. Terryn (Steve Edge) oma peliura päättyi aikoinaan traagisesti. Joten oma poika saa tuoda perheelle jalkapallomenestystä, vaikka väkisin.

Tyylillisesti fiktio matkii dokumenttia ja reality-sarjoja. Konttorin vaikutus näkyy jälleen selvänä.

Kaikki pelaa
TV2 klo 20.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Menu Finnjävel vie katsojat suomalaisen perinneruuan ytimeen

Vanhat kuvat: Nelostietä mentiin venekyydillä, kun vedet nousivat tulvakorkeuteen 1955 – katso kuvat Pihtiputaalta ja Koskenpäältä

Tiedätkö, arvaatko, muistatko? Tällä kertaa tietovisassa sukelletaan historiaan: Tiedätkö Suomen kuninkaan oikean nimen?

Somen supertähti Keuruulta on nyt kirjailija ja filosofian maisteri – "Nyt voin ryhtyä täysillä kehittämään uraa"

Marko Ahosen tärpit: Inside Out – mielen sopukoissa on yksi Pixarin lukuisista merkkiteoksista

Jyväskyläläinen, sinut on tanssihaastettu! Opettele yksinkertainen tanssisarja, kuvaa se ja lähetä eteenpäin

Marko Ahosen tärpit: Renny Harlin muutti elokuviensa kielen hollywoodista kiinaksi – New Year’s Even käsikirjoitusta ei herättäisi eloon Jeesuskaan

Umpikaupunkilainen emäntä alkoi kuvata maatilan eläimiä – nyt possu, aasi ja poni ovat some-tähtiä

Marko Ahosen tärpit: Mad Max – Fury Road on viiden tähden toimintaelokuva ja tyylilajinsa suuri merkkiteos

Nämä tarinat kuulostavat saduilta, mutta ovat täyttä totta! Kuningas söi itsensä hengiltä, toinen ei peseytynyt koskaan, kolmas juoksi alasti pitkin katuja...

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.