Brainstorm

Aliarvostettu scifi-elokuva Brainstorm (Cypher, 2003) ei perustu Philip K. Dickin tekstiin, vaikka siltä vaikuttaakin. Kunnollinen perusmies Morgan ( Jeremy Northam) elää tylsää kirjanpitäjän elämää ja unelmoi seikkailusta. Siihen tulee tilaisuus, kun hänelle tarjotaan töitä teollisuusvakoilun jännittävästä maailmasta.

Paitsi että agentin homma vaikuttaa olevan vain bisneskongresseissa kiertämistä, eli kaikkea muuta kuin jännittävää. Koska nostin Dickin esille, arvannette, että mikään Morganin elämässä ei ole sitä, miltä näyttää. Ei varsinkaan se, mitä Morgan pitää todellisuutena.

Tarina on suhteellinen monimutkainen, mutta myös kiehtovan ovela. Jos ette aio katsoa elokuvaa loppuun saakka, ei kannata edes aloittaa. Brainstorm tuo mieleen myös toisen kirjailijan, George Orwellin.

Tästä salaliittojen ja vainoharhojen määrästä olisi Salaiset kansiotkin ylpeä. Ikävä, että herkulliseen soppaan on eksynyt yksi väärä ainesosa. Tarina olisi ansainnut selvästi paremman päätöksen. Nyt aivan lopussa mennään pahasti tavanomaisten Hollywood-kliseiden puolelle.

Sub klo 21.00-23.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.