Bravely Default

Nintendo 3DS on nykykonsoleista tehoiltaan vaatimattomin, mutta oikeissa käsissä sillä ei ole väliä. Japanilainen roolipeli Bravely Default todistaa, kuinka kauniita ja syvällisiä pelejä laitteelle tehdään.

Pelissä tutkitaan miekkojen ja magian täytteistä fantasiamaailmaa, kehitetään hahmojen kykyjä, tavataan erikoisia tuttavuuksia ja seurataan tarinaa, joka kertoo hyvän ja pahan taistosta.

Eniten aikaa kuluu vuoropohjaisesti eteneviin viholliskohtaamisiin. Taktiset kamppailut palkitsevat puolustautumisen, mutta kannustavat myös ottamaan riskejä. Pelimekaniikassa onkin perinpohjaista ajatusta ja se kehittää lajityyppiä uuteen, mielenkiintoiseen suuntaan.

Tarinankerronnassa ja dialogissa piisaa eloa ja symboliikkaa – ja paikoin härskiä komiikkaakin.

Ulkoasussa on puolestaan pysäyttävää maalauksellista hehkua, mikä näyttää lisäksi upealta laitteen 3d-tehosteen läpi. Myös tunnelmallinen musiikki siivittää suureen seikkailuun.

Yhtä aikaa ennakkoluuloton ja perinteitä kunnioittava Bravely Default on yksi onnistuneimmista japanilaisista roolipeleistä, joka on tehty alusta alkaen vain käsikonsolille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.