Britannia lähti soitellen sotaan

Teemalla alkaa hyvin lähelle ihmistä menevä dokumenttisarja, jossa tarkastellaan ensimmäistä maailmansotaa brittien näkökulmasta. Tarinoita maailmansodasta (The Last Voices of World War One, Iso-Britannia 2008) tarjoaa vavahduttavia haastatteluja sotaan osallistuneilta veteraaneilta. Me kuulemme kommentteja paitsi sotilailta, lentäjiltä ja haavoittuneilta myös kotiin jääneiltä puolisoilta, lapsilta ja muilta omaisilta.

Ensimmäisessä jaksossa tarkastellaan aikaa maailmansodan kynnyksellä. Patriotismi kukoisti Isossa-Britanniassa. Maailmansodan julistusta siivitti ennemminkin euforia kuin pelko. Kaksi miljoonaa brittiä ilmoittautui vapaaehtoisiksi sotaan, joka vaikutti loisteliaalta seikkailulta. Kuvitelmat kuitenkin pettivät pahasti, kun sodan elementit tulivat rajulla tavalla esille taistelujen alettua.

Historia: Tarinoita
maailmansodasta
Yle Teema klo 21.00

Kauneudenhoitoa New Jerseyssä

E! iskee jälleen ja tekee tuhojaan. Uudessa sarjassa E! Jerseylicious - kreisit kampaajat seurataan elämää newjerseyläisessä Gatsbyn kauneushoitolassa. Luulisi ihmisten jo vähitellen kyllästyvän tirkistelyyn.

E! Jerseylicious - kreisit kampaajat
Sub klo 16.00

Kolmekymppisten parisuhdetarinoita

TV2 on uusinut viime aikoina 2000-luvulla tehtyjä minisarjojaan oikein urakalla. Nyt on vuorossa neliosainen Sitoutumisen alkeet, joka alunperin nähtiin loppuvuodesta 2008.

Noin kolmekymppiset Mirka, Reko, Janita ja Kosti etsivät rakkautta tai ainakin lyhytaikaisempaa seuraa. Mirka ( Anni-Kristiina Juuso) on niin vahva itsenäinen ihminen, että se on jo hänen heikkoutensa. Rekon ( Kai Vaine) maailma pyörii hänen oman napansa ympärillä. Janita ( Malla Malmivaara) käy miehiä läpi tiheään tahtiin ja toivoo Sen Oikean löytyvän joukosta. Kostin (Tuomas Uusitalo) heikkous on varatut naiset.

Draamallisesti Sitoutumisen alkeet on selvästi keskivertoa kiinnostavampi suomalainen tv-sarja. Ohjaaja Juha Rosman tummasävyisiin kuviin ihastumista en täysin ymmärrä.

Sitoutumisen alkeet
TV2 klo 20.00

Uusi väri pukee pöllöjä

Huomasitteko, kun viikko sitten tehtiin suomalaista tv-historiaa? Tieteen ajankohtaisohjelma Prisma Studio siirtyi TV1:ltä Teeman puolelle. Katsojalle muutos on tehty mahdollisimman helpoksi, sillä lähetyspäivään ja -aikaan ei ole kajottu.

Tieteen ajankohtaisohjelma Prisma Studio on ainoa lajissaan tässä maassa. Ohjelman uusi juontaja on Marjo Harju, jolle tukea antavat tiedetoimittajat tiedetoimittajat Katja Bargum ja Sakari Silvola. Tänään muun muassa pohditaan pöllöjen värimuutoksen syitä. Värit ovat muutenkin tänään Prisma Studiossa hyvin esillä.

Prisma Studio
Yle Teema klo 18.30

Raitista ilmaa ja koirankakkaa

Haluaisitko töihin Los Angelesiin aivan showbisneksen tuntumaan? Ryhdy ammattimaiseksi koirien ulkoiluttajaksi. Monet asiakkaista on julkimoita, eikä palkkakaan ole yhtään hassumpi. Näin kertoo illan FST5:n dokumentti Koirien kävelyttäjät. Amerikkalaiset käyttävät vuosittain kotieläimiinsä 30 miljardia dollaria.

Dok: Koirien kävelyttäjät
FST5 klo 20.00