Brittien todellisuudentaju on mennyttä kalua

Britit ovat hyvää vauhtia menettämässä otteensa todellisuudesta. Siitä mitä oikeasti on tapahtunut ja mitä ei ole.

Peräti 47 prosenttia briteistä esimerkiksi luulee 1100-luvun kuninkaan Richard Leijonamielen olleen pelkkä satuolento. Vielä merkillisemmältä tuntuu se, että lähes neljäsosa briteistä väittää Winston Churchillin olevan keksitty henkilö. Toisen maailmansodan aikana brittejä läpi tuulien ja tuiskujen luotsannut Churchill kun kuitenkin kuoli vasta 1960-luvun puolivälissä.

Samoin joka neljäs britti luulee, että Krimin sodan sankarillinen sairaanhoitaja Florence Nightingale on pelkkä satuolento. Charles Dickensillä meneekin jo sitten paljon paremmin. Vain kolme prosenttia on sitä mieltä, että myös Dickens itse on jonkun kirjailijan luoma hahmo.

Brittien kyvystä erottaa tarua todellisuudesta kertoo omalla karulla tavallaan sekin, että 58 prosenttia luulee Arthur Conan Doylen luoman salapoliisi Sherlock Holmesin todellakin olleen olemassa.

Ja hyvin menee W. E. Johnsin luomalla lentäjäseikkailija Bigglesilläkin. 33 prosenttia briteistä luulee, että Biggles lensi ja seikkaili todellisuudessakin.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.