Brothers: A Tale of Two Sons – Starbreeze

Viime aikoina on ilmestynyt ilahduttavan paljon herkempiin tunteisiin vetoavia aikuismaisia pelejä. Myös latauspeli Brothers: A Tale of Two Sons toimii tarinan, henkilöhahmojen ja tunnelman ehdoilla. Pelin takaa löytyy ruotsalainen elokuvantekijä Josef Fares.

Juoni on mitä yksinkertaisin. Kaksi fantasiamaailmassa asuvaa nimetöntä veljestä lähtee etsimään keinoa parantaa sairas isänsä. Juoni pysyy kaiken aikaa pienimuotoisena, joten hulinaa ja räiskettä on turha odottaa.

Kumpaakin veljestä ohjataan samanaikaisesti omalla tatillaan. Tähän tottuminen vie hetken. Ongelmat ratkeavat yhteistyöllä. Veljeksistä nuorempi mahtuu ahtaisiin paikkoihin ja rakastaa huonoa huumoria. Isoveli pysyy asialinjalla ja on fyysisesti vahvempi.

Seikkailun vetää läpi yhdessä illassa, muutamassa tunnissa, mutta en ole huomannut kenenkään pitävän sitä huonona asiana. Nuo tunnit nimittäin pysyvät mielessä paljon pidempään kuin perusräiskinnän viisitoista tuntia.

Tällaista herkkyyttä kaipaisi peleihin useamminkin. Onneksi sitä alan kehittyessä ja aikuistuessa on myös luvassa. Elämme mielenkiintoisia peliaikoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.