BurgerTime World Tour

Monkeypaw Games

Xbox 360
Pelialan ensimmäiset rääkäisyt voidaan ajoittaa pitkälle viime vuosituhannelle, mutta harrastuksen suosio alkoi kasvaa tuntuvasti vasta 1970- ja 80-luvuilla. Moni keski-ikäinen muistelee innolla nuoruutensa pelihittejä, mutta paluu vanhoihin teemoihin sisältää tuntuvan riskin pettymyksestä.

BurgerTime World Tour on 80-luvun alkuvuosina lanseeratun BurgerTime-pelin uusintaversio. Alkuperäisestä tuotoksesta on jäljellä vain idea, sillä teknisesti konsepti on päivitetty 2010-luvulle.

Pelin ideana on kasariesikuvan tavoin kasata sämpylänpaloista ja muista täytteistä valmiita hampurilaisia. Kasaaminen onnistuu kävelyttämällä kokkia kerrosten päällä, mutta samaan aikaan pelaajan pitää varoa vihulaisiksi valjastettuja täytteitä.

Nykypelaajan korviin älyttömältä kuulostava peli-idea ei toimi alkuperäiseen tapaan: peliala on kolmessa vuosikymmenessä kehittynyt jättimäisin loikin.

Vaikka World Tour hioo alkuperäistä konseptia tuomalla mukaan 3d-tasot ja paremman ohjattavuuden, kokonaisuus jää latteaksi. Vanhat, muistojen kultaamat peli-ideat eivät kanna entiseen tapaan edes nostalgianälkäisen nykypelaajan tarkastelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Tiedätkö, arvaatko, muistatko? Tällä kertaa tietovisassa sukelletaan historiaan: Tiedätkö Suomen kuninkaan oikean nimen?

Somen supertähti Keuruulta on nyt kirjailija ja filosofian maisteri – "Nyt voin ryhtyä täysillä kehittämään uraa"

Marko Ahosen tärpit: Inside Out – mielen sopukoissa on yksi Pixarin lukuisista merkkiteoksista

Jyväskyläläinen, sinut on tanssihaastettu! Opettele yksinkertainen tanssisarja, kuvaa se ja lähetä eteenpäin

Marko Ahosen tärpit: Renny Harlin muutti elokuviensa kielen hollywoodista kiinaksi – New Year’s Even käsikirjoitusta ei herättäisi eloon Jeesuskaan

Umpikaupunkilainen emäntä alkoi kuvata maatilan eläimiä – nyt possu, aasi ja poni ovat some-tähtiä

Marko Ahosen tärpit: Mad Max – Fury Road on viiden tähden toimintaelokuva ja tyylilajinsa suuri merkkiteos

Nämä tarinat kuulostavat saduilta, mutta ovat täyttä totta! Kuningas söi itsensä hengiltä, toinen ei peseytynyt koskaan, kolmas juoksi alasti pitkin katuja...

Laajavuoren Pirunluola voi olla suuren maailman luoliin verrattuna kesy, mutta siitä kerrotut tarinat jylisevät kolmiodraamaa ja kuolemanpelkoa

Marko Ahosen tärpit: Klassikko Cinema Paradiso kertoo elokuvan voimasta kauniisti ja koskettavasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.