BurgerTime World Tour

Monkeypaw Games

Xbox 360
Pelialan ensimmäiset rääkäisyt voidaan ajoittaa pitkälle viime vuosituhannelle, mutta harrastuksen suosio alkoi kasvaa tuntuvasti vasta 1970- ja 80-luvuilla. Moni keski-ikäinen muistelee innolla nuoruutensa pelihittejä, mutta paluu vanhoihin teemoihin sisältää tuntuvan riskin pettymyksestä.

BurgerTime World Tour on 80-luvun alkuvuosina lanseeratun BurgerTime-pelin uusintaversio. Alkuperäisestä tuotoksesta on jäljellä vain idea, sillä teknisesti konsepti on päivitetty 2010-luvulle.

Pelin ideana on kasariesikuvan tavoin kasata sämpylänpaloista ja muista täytteistä valmiita hampurilaisia. Kasaaminen onnistuu kävelyttämällä kokkia kerrosten päällä, mutta samaan aikaan pelaajan pitää varoa vihulaisiksi valjastettuja täytteitä.

Nykypelaajan korviin älyttömältä kuulostava peli-idea ei toimi alkuperäiseen tapaan: peliala on kolmessa vuosikymmenessä kehittynyt jättimäisin loikin.

Vaikka World Tour hioo alkuperäistä konseptia tuomalla mukaan 3d-tasot ja paremman ohjattavuuden, kokonaisuus jää latteaksi. Vanhat, muistojen kultaamat peli-ideat eivät kanna entiseen tapaan edes nostalgianälkäisen nykypelaajan tarkastelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.