CMX 11.9.2002

Ei tarvitse olla kummoinenkaan ruudinkeksijä tajutakseen, että CMX pitää Tanssisali Lutakosta. Kun bändi esimerkiksi viime vuoden kesällä parin vuoden keikkatauolta palatessaan piti "salaisen" kenraaliharjoituksen, oli paikkana nimenomaan Lutakko.

Yhtye soitti siellä myös viime kesäkuussa yhden harvoista alkuvuoden klubikeikoistaan. Vaikka edellisestä Jyväskylän-visiitistä olikin siis vain kolme kuukautta, myytiin keskiviikon keikka hyvissä ajoin etukäteen loppuun. Tunne on siis molemminpuolinen.

Lutakossa kuultiin komea kattaus CMX:n rokkaavammasta materiaalista. Pelasta maailma - ja Ruoste-balladien tapaiset herkistelyt oli tällä kertaa jätetty suosiolla pois.

Energisesti esiintynyt orkesteri ( A.W. Yrjänä, laulu ja basso, Janne Halmkrona ja Timo Rasio, kitarat, Tuomas Peippo, rummut) ruhjoi soittimistaan räyhäkkäitä säveliä ilmoille ilman sen kummempia välilöpinöitä ja yleisön kosiskelua. Kenkiintuijottelusta ja sliipatusta yhteissoitosta hc-punk-piireistä ponnistanutta yhtyettä tuskin on koskaan voinut syyttää. Vaikka A.W. Yrjänän laulu horjui tapansa mukaan välillä epävireen tuolla puolen, ja vaikka mies unohti kerran jopa laulamansa viisun sanat, toimi kokonaisuus silti kuin se kuuluisa junanvessa.

Kultalevyn verran jo kuukaudessa myynyt Isohaara oli Lutakossa luonnollisesti pääosassa ja siltä kuultiinkin kaikkiaan seitsemän kappaletta. Progevaikutteisen Dinosaurus Stereophonicuksen jälkeen CMX:n takaisin suoraviivaisemman rockin pariin palauttaneen levyn materiaali osoitti toimivuutensa livekäytössä jo kesän festivaaleilla, eikä intiimi klubiympäristö iskusävelten tehoon ainakaan heikentävästi vaikuttanut.

Pääpaino oli siis tuoreemmissa viisuissa, joten esimerkiksi 1990-luvun alkupuolen Aurinko- ja Aura-levyiltä ei kuultu kuin muutama Ainomielen ja Kultanaamion tapainen liki-pakollinen hitti. Sen verran komeasti CMX yleisönsä otti, ettei moinen jäänyt kummemmin harmittamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Laukaassa järjestetään yhdistettynä talviuinnin SM- ja EM-kisat – Tämän vuoden arvokisa jäi pitämättä osanottajapulan vuoksi

Mihin olisikaan Perttu Korhonen urheilijana yltänyt, jos ei olisi pitänyt joogaa humpuukina

Majakkaseuran elokuvakiertue saapuu Jyväskylään: ilmaisleffa Haaksirikkojen Märket esitetään kirjastossa perjantaina

2010-luku oli listapopin, rapin, Spotifyn ja live-esiintymisten juhlaa. Näin musiikin kuuntelu muuttuu 2020-luvulla

Telia tarjoaa ilmaiseksi tv-urheilua, joka normaalisti maksaa: lauantaina muun muassa JYP–KalPa

Muistatko tätä Syksyn sävel -finalistia? Onnettomuuden vuoksi laulajan aivoista jouduttiin poistamaan kolmannes

Jyväskylästä lähdetään urheilun huippuvirkoihin – viimeksi JKU-urheilija, Semmarit-laulaja ja yliopiston viestintäjohtaja

Tommi Soidinmäen kruunaamisesta tangokuninkaaksi 15 vuotta – Onko sunnuntain juhlakonsertissa Saarijärvellä luvassa yllätysilmoitus?

Jyväskyläläismissi juontaa ruudussa uutta musiikkitietovisaa – Avausjaksossa myös jyväskyläläinen kilpailija

Äänekoskelainen naisten teatteriporukka teki alastonkalenterin, mutta joku voi joutua pettymään – "Taiteellinen ja hyvällä maulla toteutettu"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.