CMX 2.2.2005

Nähtävästi niinkin kokenut yhtye kuin CMX ei ole pystymetsästä tullessaan valmis lavalle. Keskiviikkona yhtye palasi kylmiltään lavalle vajaan kahden kuukauden tauon jälkeen - ja se kuului.

Alun perin CMX:n piti esiintyä joulukuun alussa, mutta rumpali Tuomas Peipon olkapäävamman vuoksi Lutakon-keikka siirtyi ja rumpalin paikalle tuli loppukiertueen ajaksi YUP-mies Janne Mannonen.

Keskiviikon konsertti olisi luultavasti ollut monin verroin toimivampi jos se voitu tehdä osana isompaa kiertuetta. Nyt keikkakunto jätti kovasti toivomisen varaa. A.W. Yrjänän ääni oli toistuvasti alavireinen ja voimaton, ja se tuntui heijastuvan koko yhtyeen motivaatioon. Aallonpohja saavutettiin kun kitaristi Timo Rasio ei saanut soittimestaan sopivaksi katsomaansa otetta, ja käveli lavalta kesken kappaleen. Pohjoista leveyttä soikin sitten punkimmalla otteella kuin olisi ollut tarkoitus.

Epätasainen setti

Setistä kehkeytyi kaikkiaan epätasainen. Tyypillisimmät CMX-standardit loistivat poissaolollaan. Bändi keskittyi aavistuksen vähemmän soitettuihin kappaleisiin, mikä sinänsä ei ollut haitaksi. Yleensä ottaen CMX oli parhaimmillaan esittäessään sellaisia vimmaisia kappaleita kuten Manalainen tai Päänsärkijä, jotka sallivat ja jopa tukevat pienoista horjuntaa.

Ilman rumpusäestystä herkästi, etten sanoisi hellästi, esitetty Tuonen lintu oli varsin tunnelmallinen ja onnistunut numero ja toi sopivasti kontrastia yhtyeen kovaääniseen kaahaukseen. Samalla tavoin toimi musertavan lohduton Työt ja päivät, joka kaikessa hitaudessaan ja kärsivällisyydessään oli kaksin verroin ahdistavampi kuin keskiverto elämän loppumista julistava CMX-ralli.

Keikkakunto kuitenkin verotti. Muutamat hidas- ja keskitempoiset rocknumerot eivät oikein ottaneet toimiakseen. Yleensä upea balladi Vanha talvitie laahasi aika lailla samoin kuin Minne paha haudattiin.

Tavallisesti kaksi tai kolme encorea Lutakossa tekevä yhtye soitti nyt kaksi pakollista ylimääräistä kappaletta ja sitten konsertti oli ohi. Yleisön suosionosoitukset olivat niin vaimeita, ettei kumpaakaan osapuolta hyödyttänyt jatkaa. CMX:n puolustukseksi voidaan sanoa, että kahdesta soitetusta illasta keskiviikko oli varmasti se vähemmän onnistunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Mun Jyväskylä: Hotelli Alban toimitusjohtajan uraputki vei hänet mäen päälle ja sitten alas järven rantaan – "Poljin Laajarista mäen ylös myyntiin tarkoitetut viinerit tarakalla"

Maailman ympäristöystävällisin iltapuku syntyi sellusta – Jyväskyläläisellä tehtaalla on suunnitteilla uusi laitos, joka lisäisi huomattavasti ekologisen tekstiilikuidun tuotantoa

Kolumni: Vastauksia suuriin kysymyksiin

100-vuotias Juho Vuoristo ei koskaan hankkinut autoa eikä ajokorttia – Taustalla vaimon päätös

Ismo Leikola jälleen Conan O’Brienin ohjelmaan – edellisestä videosta tuli nettihitti

Elämässä kävi niin kuin tässä haastattelussa: Elsi Ojalan katse kääntyi Himokselle – "Tuntuu, että olen kotona"

Keitelejazzien perinteelle löytyi jatkaja – heinäkuun lopun perinteisellä jazzviikolla järjestetään Ääniä Festivaali

Linkissä numero 12 on tänään ohjelmaa – talviloman kulttuurikyyti järjestetään jälleen

Poken työntekijät lähtivät mukaan ohjelmaan, jossa tanssitaan työkavereiden kanssa – "Hyvä henki näkyy tanssilattialla"

Vanhat kuvat: Metsänomistajat viisastumassa Saarijärvellä – isiltä perityt ja naapureilta opitut taidot eivät enää riitä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.