Call of Duty - World at War

Toinen maailmansota on pelintekijöille rakas aihe. Aikakauden sotatantereille sijoittuvia räiskintäpelejä on julkaistu kymmenittäin, eikä vyörylle näy loppua.

Activision yllätti pelaajat, ja siirsi Call of Duty -pelisarjan neljännessä osassa nykyaikaan. Sarjan tuorein peli sijoittuu jälleen 1940-luvulle, mutta jotain on opittu. Pelin kehittänyt Treyarch on tajunnut sijoittaa pelin tapahtumia Tyynen valtameren taistelutantereille, joka on ollut räiskintäpelien miljöönä harvinainen.

Call of Duty 5 käyttää pelisarjan edellisestä osasta tuttua pelimoottoria. Tutun moottorin ansiosta pelin graafinen ilme on näyttävä ja hahmon hallinta vaivatonta.

Elämystarjonnaltaan World at War on pettymys. Yksinpelikampanja tarjoaa juonellisesti köyhän nipun tehtäviä, joissa pelaaja on amerikkalainen tai neuvostoliittolainen sotilas. Vastassa ovat tehtävästä riippuen Japanin keisarikunnan tai Hitlerin natsisaksan joukot. Pelattavaa yksinpeliosuus tarjoaa niukasti, sillä kampanja on ohi yhdessä illassa.

World at Warin paras anti löytyy nettipelistä, joka tarjoaa viihdettä huomattavasti yksinpeliä pidempään. Mukana on perinteisen tiimitaistelun lisäksi useita taktisempia pelimuotoja, kuten kohteen suojausta. Nettipelin kiehtovuutta lisää hahmon kehittyminen.

Taistelukokemusta keräämällä virtuaalihahmo saa ylennyksiä, ja myös asevalikoima monipuolistuu.

Viihdyttävästä nettipelistä huolimatta World at War antaa lupauksia joita se ei pysty lunastamaan. Toinen maailmansota on sodittu peleissä jo aivan liian monta kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Katso seitsemän poimintaa Tukholman huonekalumessujen osastoilta: keväisiä värejä ja uusia muotoja, myös vastuullisuus näkyi

Vanhat kuvat: Erimus ja Purje taistelivat voitosta Korpilahden jääraveissa

Uusi tietovisa on taas täällä: testaa, millainen Keski-Suomi-tietäjä olet

Yli 200 auton mies kertoo kuudesta erityisestä biilistään – "Autoihin ei saa rakastua, mutta silloin mulla oli kyynel silmässä"

Tämä mies on omistanut yli 200 autoa – "Vaimo sanoi, että leiki, kunhan se ei vaikuta jääkaapin sisältöön"

Ravintola-arvio: Keskisuomalaisen makuraati tarttui Hoxin härkää sarvista ja etanaa kotilosta – perinteinen annos yllätti Jyväskylän Savelassa

"Älkää leikkikö kiusaamisella!", vaatii nuori multialainen Shen ja kertoo taidenäyttelyllään omaa rankkaa tarinaansa

Veera Ailunkan ja Ella Samulan Verella-duolla oli syntyhetkellä vain yksi tavoite – ja nyt se on täytetty

He ovat vastassa, kun synnytät – Jyväskylän ammattikorkeakoulusta valmistuvat kätilöt kertovat, miksi hakeutuivat alalle

Saunoja kaipasi Jyvässeudulle yleistä, avannollista saunaa, jossa järjestettäisiin myös sekavuoroja – Muuramen Kivitaskun yrittäjä tarttui palautteeseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.