Campoy-Kankainen jatkaa oikeustaistelua

Jämsänkoskelaisen Kerstin Campoy-Kankaisen oikeustaistelu nyt 11-vuotiaan Alexanderin ja 10-vuotiaan Jonathanin tapaamisesta ja huoltajuudesta ei ole ohi. Kivuliaan 3,5-vuotisen prosessin aikana Campoy-Kankainen ei ole tavannut poikiaan lainkaan, eikä ole saanut mitään tietoja poikiensa kuulumisista. Tulevaisuuden suhteen tilanne on kuitenkin valoisampi kuin aikaisemmin.

- Tulin lauantaina Yhdysvalloista, jossa tein työsopimuksen kalifornialaisen kiinteistöfirman Scullyn & Scullyn kanssa. Odottelen nyt työlupaa ja uskon, että se tulee piakkoin, sillä asianajajani Henry Saleva on ollut asian vuoksi yhteydessä suoraan Suomen oikeusministeriöön, Campoy-Kankainen kertoi Keskisuomalaiselle alkuviikosta.

Campoy-Kankainen ei tavannut kuukauden kestäneellä matkallaan Yhdysvaltoihin vielä poikiaan ja tähdentää, että suurimman tunneryöpyn helpotettua asioissa edetään nyt järjen eikä tunteen varassa.

- Lähestymiskieltoni poikia kohtaan on vanhentunut. En kuitenkaan vaaranna mitään. Amerikkalaisosapuolella ei ole mitään näyttöä, että olisin mitenkään uhka lapsilleni. Jos ryntään tapaamaan heitä suin päin ilman oikeuden lupaa, lähestymiskielto voidaan langettaa uudelleen, Campoy-Kankainen sanoi.

Campoy-Kankaisen mukaan amerikkalaisoikeudelta on jo päätös, jonka perusteella hänellä on oikeus tavata poikiaan. Kahden tunnin tapaaminen tosin maksaa, sillä tapaamisessa on mukana valvoja.

- Amerikassa nämä valvojat ovat yksityisyrittäjiä ja aiemman päätöksen mukaan kahden tunnin tapaaminen olisi maksanut minulle 680 dollaria, uuden päätöksen mukaan enää 250 dollaria. Pyrin siihen, että tapaaminen on maksuton.

- Myös tuomari Yhdysvalloissa on vaihtunut, ja tämä uusi tuomari haluaa perehtyä asiaan. Kun saan työluvan ja pääsen aloittamaan työni, uskon, että minun on helpompi hoitaa asiaa sieltä käsin. Olen jo nähnyt unta, että tapaan poikani ja puhun heidän kanssaan suomea, Campoy-Kankainen kertoi.

Vastoin julkisuudessa olleita tietoja Kerstin Campoy-Kankainen ei ole eroamassa puolisostaan Martti Kankaisesta.

- En toivo tämän asian repivän liittoamme. Totta kai tilanne on hankala, kun joudun tasapainottelemaan poikieni ja mieheni välillä. Pyysin Marttiakin muuttamaan (Yhdysvaltoihin), mutta hänellä on täällä työnsä ja tämä talo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.