Cannibal Corpse ja Sinister 28.4.2003

Jyväskylän Tanssisali Lutakko jatkaa äärimmäisen vakuuttavaa metalliklassikkoiden esittelysarjaa. Viime vuoden marraskuussa kaikkien ihmetykseksi Jyväskylän korkeudelle oli saatu buukattua brittiläinen grind-klassikko Napalm Death ja nyt oli vuorossa vähintään yhtä brutaali spektaakkeli, kun lauteille nousi Cannibal Corpse, yksi jenkkideathmetallin kulmakivistä.

Silmämääräisesti arvioituna Tanssisali oli lähes loppuunmyyty. Illan potkaisi käyntiin Cannibal Corpsea Euroopan rundilla lämmittelevä, hollantilainen Sinister. Bändin puolituntinen setti ei juurikaan luonut saliin toivotunkaltaista värinää. Sinister on kyllä nähtävyys jo sinänsä, sillä bändin laulusta vastaa piskuinen naisvokalisti Rachel, jonka möreän brutaali tulkinta vetää vertoja kenen tahansa mieskollegan tykitykselle.

Ongelma oli Sinisterin hidastempoisessa setissä. Lähes jokaista kappaletta edelsi jonkinlainen teatraalinen intronauha. Moinen poukkoilu ei välttämättä ole paikallaan korkeaenergisen deathmetal-setin melskeessä. Toinen laimeaan settiin vaikuttanut seikka oli yleisön nihkeä osallistuminen. Lavanedustan tukkatuulimyllyjä lukuunottamatta väki odotteli viileän rauhallisesti illan päänimeä.

Jos vertaa illan esitysten välistä eroa, mitä esimerkiksi energisyyteen tulee, väräjää mielessä kuva sormiparistosta ja ydinreaktorista. Cannibal Corpse lunasti odotukset suvereeniin tapaan. Viisikon setti oli niin äärimmäista aggressiota alusta loppuun, että CC-vokalisti George Fisher epäili jo kuolevansa, mikäli setti jatkuisi kovastikin puoltatoista tuntia pidempään. Erittäin onnistuneeseen keikkaan vaikutti myös yleisön antaumuksellinen eläytyminen, joka ei jäänyt myöskään bändiltä huomaamatta.

Lutakon lattialla saatiin pitkästä aikaa aikaan kunnon mosh pit, jossa meno äityi välillä niin hektiseksi, että lähenneltiin jo mellakkaa.

Soundit olivat läpi illan kohdallaan. Varsinkin CC:n ultraraskasta, mutta nopeatempoista työskentelyä oli mukava seurata, kun äänipöydän mies osasi hommansa. CC tarjoili monta makaaberin herkullista vetoa tuoreimmalta älpeeltään Gore Obsessed, kuten Pit of Zombies ja Compelled to Lacerate. Illan odotetuin rypistys kuitenkin lienee setin päättänyt klassikko, Hammer Smashed Face.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Menu Finnjävel vie katsojat suomalaisen perinneruuan ytimeen

Vanhat kuvat: Nelostietä mentiin venekyydillä, kun vedet nousivat tulvakorkeuteen 1955 – katso kuvat Pihtiputaalta ja Koskenpäältä

Tiedätkö, arvaatko, muistatko? Tällä kertaa tietovisassa sukelletaan historiaan: Tiedätkö Suomen kuninkaan oikean nimen?

Somen supertähti Keuruulta on nyt kirjailija ja filosofian maisteri – "Nyt voin ryhtyä täysillä kehittämään uraa"

Marko Ahosen tärpit: Inside Out – mielen sopukoissa on yksi Pixarin lukuisista merkkiteoksista

Jyväskyläläinen, sinut on tanssihaastettu! Opettele yksinkertainen tanssisarja, kuvaa se ja lähetä eteenpäin

Marko Ahosen tärpit: Renny Harlin muutti elokuviensa kielen hollywoodista kiinaksi – New Year’s Even käsikirjoitusta ei herättäisi eloon Jeesuskaan

Umpikaupunkilainen emäntä alkoi kuvata maatilan eläimiä – nyt possu, aasi ja poni ovat some-tähtiä

Marko Ahosen tärpit: Mad Max – Fury Road on viiden tähden toimintaelokuva ja tyylilajinsa suuri merkkiteos

Nämä tarinat kuulostavat saduilta, mutta ovat täyttä totta! Kuningas söi itsensä hengiltä, toinen ei peseytynyt koskaan, kolmas juoksi alasti pitkin katuja...

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.