Charmikasta tasohyppelyä

LocoRocon pelimekaniikka on yksinkertainen, omaperäinen ja toimii mainiosti.

LocoRoco Remastered

Sony

PS4, ikäsuositus 3

Alunperin LocoRoco ilmestyi käsikonsoli PSP:lle yli 10 vuotta sitten. Playstation 4:n Remastered-versio ei paljoa alkuperäisestä poikkea, mikä ei ole vähäinen ongelma.

LocoRocoa on vaikea kuvailla sanoin, koska sille ei löydy vastinetta todellisuudesta eikä oikein toisista peleistäkään. LocoRoco on eräänlainen tasohyppely, jossa pehmeää pallomaista hahmoa liikutetaan 2D-pelimaailmaa kallistamalla. Tämä tehdään joko hartianapeilla tai ohjainta kääntämällä. Lisäksi käytössä on hyppy.

Pelaajan tehtävä on koota iloisesta ja värikkäästä maailmasta löytyvät pienet LocoRoco-pallukat yhteen isoon pallukkaan. Välillä iso pallo pitää maaston vuoksi hajottaa pienempiin osiin ja koota sitten uudelleen.

Pelimekaniikka on yksinkertainen, omaperäinen ja toimii mainiosti. Lopputulos on äärimmäisen hyväntuulinen ja sympaattinen peli. Pelatessa on suorastaan pakko hymyillä jatkuvasti.

Lapsille LocoRoco sopii erinomaisesti. Aikuinenkin viihtyy mainiosti, vaikka suurta haastetta ei olekaan tarjolla: 40 tasoa aurinkoa ja hyvää mieltä 15:llä eurolla on ihan hyvä diili.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.