Charon ja The RMS 23.10.2003

Tanssisali Lutakossa kärmisteltiin torstaina väen vähyyden vuoksi. Perjantain aatto luo aina pientä jännitystä lipunmyyntiin, mutta tällä kertaa suurempi peikko lienee ollut Kotiteollisuuden viikonlopun tuplakeikka, joka sai - valitettavasti - hevikansan passaamaan Charonin setin.

Illan aloitti Oulusta ponnistava kutumetalliviisikko, joka kantaa hieman epäseksikästä nimeä The RMS. Oulun poikien mättö oli kelpoa sinänsä, mutta esitystä vaivasi ylenpalttinen äänenvoimakkuus, joka tuppasi puurouttamaan soundeja. The RMS:n teinimetalli ei järin säväyttänyt, jos ei nyt alkanut risomaankaan. Näillä linjoilla oli myös patsaiksi jähmettynyt yleisö.

Ne, jotka olivat bonganneet Charonin keikan aiemminkin, tiesivät, että yhtyeen nokkamies ja muhkeaääninen solisti J-P Leppäluoto ei varmasti jäisi kylmäkiskoisen yleisön armoille, vaan paiskoisi pökköä pesään semmoisella tahdilla, että kuolleillakin alkaisi puntti vipattaa.

Charon heitti setin yli odotusten.

Vähäiseen väkeen saatiin ihmeellisesti liikettä. Bändi soitti tyylikkään energisesti ja pientä sähläystä lukuun ottamatta alkoivat sounditkin olla suhteellisen hyvässä balanssissa.

Kun meno uhkasi hiipua, tempaisi Charon pöytään sellaisia klassikoita kuten Little Angel, Christina Bleeds, If ja Drive. Varsinkin ensiksi mainittu sinkkuhitti kahden vuoden takaiselta Downhearted-kiekolta räjäytti salin puhtaaseen ekstaasiin, vaikkei kuukausi takaperin julkaistun The Dying Daylightsinkaan sinkkuveto Religious/Delicious huonoa vastaanottoa saanut.

Timmin kutumetallin lisäksi viihdykettä tarjosi J-P:n lavakarisma ja sen hupaisat lieveilmiöt, kuten tyttöjen lavalle viskelemät pikkuhousut.

Jos Lutakossa olisi ollut torstaina tupa täynnä, olisi Charonin setti kiistämättä ollut klassikko, mutta eipä tuo niin kauaksi erinomaisesta jäänyt nytkään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

"Pelkopalautetta on tullut monesta sarjasta" – Möröt ja nallet ovat aikansa kuvia

Palkittu uuraislainen hevoskuvaaja kokoaa näyttelyn lapsuusmaisemiinsa – katso täältä parhaita paloja

Metrilaku, bajamaja, muikut – katso tästä, kuinka hyvin pärjäät kesäbingossa

Melodista metallia soittava Arion aloitti John Smith Rock -festarin Laukaassa – katso kuvasarja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.