Cities: Skylines

Suomalaiset pelitalot ovat valloittaneet myyntitilastojen kärkipaikkoja erityisesti mobiilipuolella. Tamperelainen pelistudio Colossal Order todistaa, että menestyä voi myös täysiverisissä pc-peleissä.

Cities: Skylines on kaupunkirakennuspeli, jossa pelaaja heitetään suunnittelijan rooliin. Maxis-pelistudion legendaarisista SimCity-peleistä ideansa ammentanut Cities on viimeistelty paketti, joka nappaa otteeseensa tiukasti.

Ulkoasultaan peli on täyttä rautaa. Pelaajan toimenpiteiden mukaisesti rakentuvat kaupungit ovat kauniita ja yksityiskohtaisia. Kaupunkien väriskaala tuo mieleen kahden vuosikymmenen takaisen SimCity 2000 -pelin, mikä on kopioinnin sijaan otettava tamperelaisten kunnianosoituksena pelit luoneen Will Wrightin perinnölle.

Tuotannollisilta arvoiltaan peli on timanttia, eikä moitteen sijaa löydy. Valitettavasti mukaan ei ole pelillisesti saatu uusia innovaatioita. Tällaisenaankin Cities: Skylines on kuitenkin ehdottomasti markkinoiden paras kaupunkirakentelupeli. Se voisi olla enemmänkin, mikäli tekijät olisivat tutun idean jalostamisen sijaan tuoneet enemmän mukaan omaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.