Dance Central 2

Harmonix music systems

Xbox 360
Tekniikan kehitys on luonut nykypelaajalle olosuhteet, joita vielä vuosikymmen sitten olisi pidetty tieteisfantasiana. Liike- ja eletunnistusratkaisujen yleistyminen on mahdollistanut kokonaan uudet pelityypit, joilla tekijät ovat saaneet houkuteltua pelikonsolien eteen kokonaan uuden kohderyhmän.

Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolin Kinect-sensori tunnistaa pelaajan liikkeet hämmästyttävän tarkasti. Musiikkipeleillä kannuksensa hankkineen Harmonix-pelistudion kehittämä Dance Central 2 hyödyntää uutta tekniikkaa esimerkillisesti.

Pelin ideana on tanssia tuttujen listahittien tahtiin. Soittolistalla on mukana esimerkiksi Haddawayta, Lady Gagaa ja Bruno Marsia. Liikkeiden opetteluun on erillinen harjoitustila, jonka ansiosta tanssilattian salaisuudet avautuvat myös vähemmän kokeneille tanssijoille.

Itse pelaaminen on kuvioiden harjoittelun jälkeen todella hauskaa. Mikäli olohuoneen ulottuvuudet antavat periksi, mahtuu yhtä aikaa pelaamaan kaksi tanssijaa.

Pelin tekninen toteutus on loistava, sillä liiketunnistus toimii esimerkillisesti. Dance Central 2 näyttää ja kuulostaa erittäin hyvältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.