Datura

PlayStation 3

Yksinomaan PS3:n nettikaupasta ladattava Datura on poikkeuksellisen mielikuvituksellinen ja vapaasti tulkittava seikkailupeli, jossa olisi ollut aineksia merkkiteokseksi asti.

Pelaaminen muodostuu kokeellisesta ja luovasta sisällöstä, joka ei täytä perinteisessä mielessä pelin tunnusmerkkejä. Datura on pikemminkin interaktiivinen kokemus. Nyt pelaajan rooli on olla sekä tarkkailija että vaikuttaja.

Datura käy läpi ambulanssissa makaavan pelihahmon tajunnan syövereitä. Tapahtumat hakevat surrealistisuudessaan vertaistaan, kun pelin aikana mikä tahansa on mahdollista. Yllätyksellinen ja eriskummallinen tarina kannustaakin omaan tulkintaan, mikä on Daturan suurin vahvuus.

Tunnelmallisessa pelimaailmassa eteneminen on teoriassa yksinkertaista ja vaivatonta, mutta todellisuudessa kaikkea muuta. Syy löytyy harvinaisen kömpelöstä liiketunnistusohjauksesta, joka epäonnistuu toteutuksessaan täydellisesti. Datura on aivan yhtä turhauttava kuin se on mielenkiintoinenkin.

Harmi, sillä näin persoonallista ja stimuloivaa kokonaisuutta olisi mieluusti pelannut muutenkin kuin hammasta tiukasti purren.

Johannes Valkola

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Heikki Tervanen tietää, miksi ABC valloitti Suomen – "Muutimme ajattelua kääntämällä päähuomion autoista ihmiseen"

Vuoden Stand Up Tulokas 2019 -kilpailun voittaja selätti ikärasismin

Legendaarisen Tanssisali Lutakon "diktaattori" paljastaa, kuinka bändivalinnat tehdään – "Viime vuotta on haastavaa pistää paremmaksi"

Äiti ei tiennyt, mitä tarkoittaa ID, ja päätti tehdä vauva-arjesta sanakirjan – Tiedätkö sinä, mitä ovat PY ja MPR?

Video: Anssi Kelan kunnianosoitus Matti Nykäselle herkisti gaalayleisön – Hall of Fame -pysti ojennettiin äiti Vieno Nykäselle

Jalat tiukasti Ilmolahden pelloilla ja metsissä – 80-vuotias Heikki Leivonen asuu sielunmaisemassaan

Jyväskyläläisyhtye Miljoonasade yllättää jälleen tempauksellaan: hiilijalanjälkeä paikataan puita istuttamalla

Suomipopin Hovimuusikko on ylpeä saadessaan jatkaa suomalaista rillumareiperinnettä – Ilkka Ihamäki päätyi naurattamaan radiokuuntelijoita sattumalta

Imitaattori, joka sai kuulla olevansa puujalkavitsien Leonardo da Vinci, herkistyy, kun puhutaan hänen kotiseudustaan – "Mänttä, tuo Pohjolan Louvre"

Jyväskylästä ryntäys The Voice of Finland -tv-laulukisaan – keskussairaalan lääkäri avauslähetyksessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.